Αναρτήσεις

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΑΣΜΟ

Εικόνα
Μια αχνιστή μακαρονάδα είναι ίσως το πιο λαχταριστό πολυπιάτο που μπορεί να βγει από μια κουζίνα. Και όπως οτιδήποτε συμβαίνει στην κουζίνα, έχει κι αυτή τα μυστικά και τις ιδιαιτερότητές της. Μερικές συμβουλές για τα μακαρόνια για τον χρόνο και τον βρασμό!!! επειδή πολλά λέγονται!!!! δεν το παίζω ειδικός απλά μετά από πολλές δοκιμές έχω καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα!!! 1 -Για να βράσουμε ζυμαρικά σίγουρα πάντα θα φροντίζουμε να έχουμε μεγάλη κατσαρόλα που να χωρεί πολύ νερό μέχρι και 5 λίτρα!! 2 -Όταν το νερό έρθει στο σημείο βρασμού μην τσιγκουνεύεστε το αλάτι το σίγουρο είναι 2 κουταλιές της σούπας αλάτι!! 3 -ο χρόνος βρασμού αναγράφεται στην συσκευασία αναλόγως το ζυμαρικό στα κανονικά μακαρόνια για μένα ο χρόνος βρασμού είναι τα 12 λεπτά!!! 4- Επίσης δεν χρειάζεται να ρίξετε μέσα λίγο λάδι για να μην κολλήσουν!! αυτό για μένα είναι μύθος!! αυτό που χρειάζεται ειδικά στην αρχή είναι πολύ συχνό ανακάτεμα με ανοικτή την κατσαρόλα πάντα !!! 5 -Πάντ

Σαλάτα Λάχανο Καρότο με Σπιτικό Ντρέσινγκ

Εικόνα
Λάχανο (Brassica oleracea) Μπράσικα ή λαχανευτική οίκ. Σταυρανθών (Cruciferae). Είναι από τα πιο διαδεδομένα λαχανικά και συνηθίζεται να το έχουμε σχεδόν καθημερινά στο χειμωνιάτικο τραπέζι μας. Κι αυτό γιατί αποτελεί σίγουρη και πολύ αποδοτική επένδυση για πιο υγιεινή διατροφή. Άλλωστε, από τα αρχαία χρόνια το λάχανο θεωρούνταν ότι είχε θεραπευτικές ιδιότητες. Εκείνος που ανακάλυψε πρώτος τις θεραπευτικές ιδιότητές του ήταν ο Ρωμαίος ρήτορας Κάτο ο πρεσβύτερος, ο οποίος πρότεινε για τη θεραπεία πληγών του μαστού των γυναικών την επάλειψη με τριμμένα φύλλα λάχανου. Είτε ωμό είτε βρασμένο, αποτελεί βασικό υλικό για γευστικές σαλάτες, ενώ είναι η βάση για τους μοναδικούς πατροπαράδοτους λαχανοντολμάδες. Επίσης, γίνεται σούπα αλλά και τουρσί. Ο Διοσκουρίδης λόγο των αντιφλεγμονωδών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του το χρησιμοποιεί ως φάρμακο για τα προβλήματα του πεπτικού καθώς και σεδερματολογικά προβλήματα.  Η κλασική πράσινη σαλάτα αποκτάει ακόμη πιο νόστιμη γεύση αν περιχ

ΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ «ΦΑΡΜΑΚΟ» ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Εικόνα
Το παντζάρι αποτελεί ένα ακόμη «φάρμακο» της φύσης, που βοηθά εναντίον πολλών παθήσεων και είναι ευεργετικό για την υγεία μας. Επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα παντζάρια, έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βετανίνη και η βουλγαξανθίνη – το αντιοξειδωτικό που δίνει στα παντζάρια το βαθύ κόκκινο χρώμα τους. Ως εκ τούτου, τα παντζάρια μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες και συμβάλλουν στην αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής. ο χυμός παντζαριού μπορεί να βοηθήσει και όσους έχουν πρόβλημα υψηλής πίεσης. έρευνα του queen marry university of london απέδειξε ότι όσοι έπιναν μόλις ένα ποτήρι 250ml χυμού παντζαριού, μείωναν την πίεσή τους εντός 24 ωρών. σύμφωνα με τους ερευνητές, η ποσότητα νιτρικού άλατος είναι αυτή που έχει τις ευεργετικές – για την υψηλή πίεση –

ΕΥΚΟΛΕΣ ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εικόνα
ΕΥΚΟΛΕΣ ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Χοιρινές μπριζόλες παίρνουμε από το λαιμό και από τη ράχη του χοιρινού. Το τετράγωνο κομμάτι της ράχης ονομάζεται καρέ και από εκεί παίρνουμε τις σπαλομπριζόλες και τις μπριζόλες από τα πλευρά, ενώ από το μέρος πάνω από το μπούτι του ζώου παίρνουμε τις κόντρα. Η λέξη μαρινάδα προέρχεται από την λατινική λέξη marinara που σημαίνει αυτό που προέρχεται από τη θάλασσα ή αυτό που αντέχει στα μεγάλης διάρκειας θαλασσινά ταξίδια. Αποφασίσατε να μαγειρέψετε κρέας, αλλά θέλετε να του δώσετε μια διαφορετική νότα; Διαλέξτε την καλύτερη μαρινάδα και δημιουργήστε ένα άκρως γευστικό πιάτο. ΥΛΙΚΑ 3-4 χοιρινές μπριζόλες επιλογή  (Σπάλομπριζόλες) 150 ml ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη 1 λεμόνι το χυμό 1 κ/σ μουστάρδα 1κ/σ μέλι Εκτέλεση συνταγής Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις μπριζόλες τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κάνουμε μερικές εγκοπές με κοφτερό μαχαίρι, στο σημείο που υπάρχει το λίπος της

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ - ΤΑΒΕΡΝΑ ΟΥΖΕΡΙ αρκούδι Ηλείας VIDEO

Εικόνα
ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ - ΤΑΒΕΡΝΑ ΟΥΖΕΡΙ αρκούδι Ηλείας. Σε καταπληκτική θέση πάνω στο κύμα, το εντοπίζεις από θαλάσσης ή "συστημένος". Νόστιμοι ψαρομεζέδες με καλό κρασάκι. Μεγάλες μερίδες σε λογικές τιμές. Σέρβις ... οικογενειακό με ανάλογη διακόσμηση. Ιδανικό για ηλιοβασίλεμα. Καλό είναι να έχεις εξασφαλίσει τραπέζι. Το Αρκούδι είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, που βρίσκεται, 11 χιλ. δυτικά του Βαρθολομιού, 86 χιλ. από την Πάτρα, 16 χιλ. από τη Γαστούνη και περίπου 2 χιλ. από τα Ιαματικά Λουτρά Κυλλήνης (θερμές πηγές υδρόθειο - χλώριο - νατριούχες, για δερματικές και αναπνευστικές παθήσεις). Το Αρκούδι είναι ένας καλοκαιρινός προορισμός. Εάν δεν θέλετε να πάτε σε ένα νησί, είναι ο ιδανικός προορισμός για την ηπειρωτική Ελλάδα, δίπλα στη θάλασσα. Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το Αρκούδι, από τα μέσα της άνοιξης όταν ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, μέχρι την έναρξη του Οκτωβρίου.

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ - ΤΑΒΕΡΝΑ ΟΥΖΕΡΙ αρκούδι Ηλείας

Εικόνα
ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ - ΤΑΒΕΡΝΑ ΟΥΖΕΡΙ αρκούδι Ηλείας. Σε καταπληκτική θέση πάνω στο κύμα, το εντοπίζεις από θαλάσσης ή "συστημένος". Νόστιμοι ψαρομεζέδες με καλό κρασάκι. Μεγάλες μερίδες σε λογικές τιμές. Σέρβις ... οικογενειακό με ανάλογη διακόσμηση. Ιδανικό για ηλιοβασίλεμα. Καλό είναι να έχεις εξασφαλίσει τραπέζι. Το Αρκούδι είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, που βρίσκεται, 11 χιλ. δυτικά του Βαρθολομιού, 86 χιλ. από την Πάτρα, 16 χιλ. από τη Γαστούνη και περίπου 2 χιλ. από τα Ιαματικά Λουτρά Κυλλήνης (θερμές πηγές υδρόθειο - χλώριο - νατριούχες, για δερματικές και αναπνευστικές παθήσεις). Το Αρκούδι είναι ένας καλοκαιρινός προορισμός. Εάν δεν θέλετε να πάτε σε ένα νησί, είναι ο ιδανικός προορισμός για την ηπειρωτική Ελλάδα, δίπλα στη θάλασσα. Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το Αρκούδι, από τα μέσα της άνοιξης όταν ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, μέχρι την έναρξη του Οκτωβρίου.

Σουβλατζίδικο Ο ΑΡΓΥΡΗΣ Ελευθερίου Βενιζέλου 3 (Πλατεία Νέας Μάκρης)

Εικόνα
Σουβλατζίδικο Ο ΑΡΓΥΡΗΣ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 3 (Πλατεία Νέας Μάκρης) Νέα Μάκρη, Αττική, Τ.Κ 19005, παραγγελίες 22940 50628

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

Εικόνα
Με το όνομα χαλβάς βρίσκουμε μια ποικιλία από εντελώς διαφορετικά γλυκίσματα τα οποία συναντώνται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων , αρκετές της Μεσογείου και αρκετές της Μέσης Ανατολής (μέχρι και την Ινδία και το Πακιστάν) . Πρώτες ύλες για τους χαλβάδες είναι συνήθως κάποια λιπαρή ουσία (βούτυρο, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, ταχίνι) , άμυλο (νισεστές, σιμιγδάλι, ταχίνι), ενώ σε μερικές χώρες χρησιμοποιούν και υλικά όπως καρότο, ρεβίθι ή παπάγια) και γλυκαντικές ουσίες (ζάχαρη, μέλι, πετιμέζι, γλυκόζη, χαρουπόμελο) . Για ποικιλία στις γεύσεις ή σαν διακόσμηση προστίθενται συνήθως διάφοροι ξηροί καρποί (κυρίως αμύγδαλα, σταφίδες) και αρωματίζεται με μπαχαρικά (βανίλια, γαρύφαλλα, κανέλα, κάρδαμο, κρόκος), μέλι, κακάο ή σοκολάτα, ξύσμα ξινών φρούτων ή/και κομματάκια από αυτά, χυμούς φρούτων ή άλλα φυσικά αρωματικά παρασκευάσματα (ροδόνερο, αφεψήματα λουλουδιών). Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι:  Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά: Το ελαιόλαδο και το σι