Αναρτήσεις

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Εικόνα
Το κοτόπουλο αποτελεί μία από τις πλουσιότερες πηγές πρωτεϊνών, σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, η οποία είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών, για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β3, η οποία είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των τροφών, την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, του δέρματος και των νεύρων. Η έλλειψη βιταμίνης Β3 μπορεί να προκαλέσει πελλάγρα, μια νόσο που χαρακτηρίζεται από συχνές διάρροιες, δερματοπάθειες, φλεγμονή της στοματικής κοιλότητας και άνοια. Ένα γεύμα κοτόπουλου μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό το 36% των ημερήσιων αναγκών του σε βιταμίνη Β6 και το 72% των ημερήσιων αναγκών του σε βιταμίνη Β3.  Η ελληνική αγορά τροφοδοτείται κυρίως από τα καλλιεργημένα λευκά (Agaricus bisporus) (δίσπορος), πλευρώτους (Pleurotus ostreatus), portobello,

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΕΛΙΔΑΣ

Εικόνα
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Όλα άρχισαν στην πόλη της Γαστούνης στο νομό Ηλείας. Η Γαστούνη είναι κωμόπολη της δυτικής Ηλείας (η τρίτη σε πληθυσμό στην Ηλεία), σημαντικό αγροτικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. Παλιός τόπος διαμονής των Φράγκων πριγκίπων της Αχαΐας με το όνομα La Gastogne. Όλη η γύρω περιοχή, καλούμενη Κάμπος Γαστούνης, καλύπτεται με πλούσιες καλλιέργειες αμπελιών, ελαιόδενδρων, οπωροφόρων και λαχανικών, ενώ υφίστανται επίσης πολλές βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Από μικρός μέσα στην ταβέρνα του παππού μου και φυσικά μέσα στην κουζίνα της γιαγιάς μου της κυράς Φανούλας  η οποία είχε καταγωγή από την Σμύρνη! εκεί μέσα λοιπόν βίωσα όλα τα ερεθίσματα και όλη την τέχνη της μαγειρικής. Έτσι λοιπόν ζυμώθηκα με όλα τα έθιμα και τις συνταγές της Πόλης και συνταγές από άλλες πόλεις της Ελλάδας και αυτό ήταν η αφορμή να αγαπήσω τόσο πολύ την μαγειρική τέχνη βλέποντας κυρίως την γιαγιά μου κάθε πρωί να κάνει την προετοιμασία του ξύλο φού