Αναρτήσεις

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

Εικόνα
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ Όταν το φρέσκο λάχανο από τον κήπο μου συναντά το φρέσκο ντόπιο μοσχάρι. Ένα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο το οποίο πρέπει να δοκιμάσετε. Συνταγή από τον συγχωρεμένο τον παππού της γυναίκας μου.  Ο παππούς είχε κήπους με πολλά λάχανα έτσι μετά από δοκιμές κατέληξε σε αυτό το πιάτο συνταγή. ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχάρι  - Χτένι σπάλας- σβέρκος ή ελιά  Το χτένι είναι πολύ μαλακό κρέας με περιεκτικότητα σε κολλαγόνο. 2 μέτρια κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 1 λάχανο αλάτι πιπέρι  200 ml ελαιόλαδο 4 με 5 ντομάτες τριμμένες 1κ/ς πελτέ 1 ποτηράκι κρασί ροζέ για το σβήσιμο 1 κύβο λαχανικών ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας και από τις δυο πλευρές, στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τσιγαρίζουμε λίγο τον πελτέ ρίχνουμε μετά την

ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΝΙΤΣΕΛ

Εικόνα
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΝΙΤΣΕΛ Δείτε στην συνταγή πως μια σαλάτα μπορεί να γίνει ένα πλήρες γεύμα. Μερικές φορές ορισμένα υλικά ταιριάζουν τόσο πολύ και δένουν μεταξύ τους μπορώ να πω σταθερή αξία μέσα στο χρόνο. ΥΛΙΚΑ 2 κομμάτια σνίτσελ κοτόπουλο 1 μαρουλι 2 κρεμμυδάκια φρέσκα Μισό ξερό κρεμμύδι  Λίγες ελιές Αγρινίου Αλάτι πιπέρι Λίγο βαλσαμικο ξύδι Λίγο ελαιόλαδο Μερικά κομμάτια γραβιέρα Νάξου Λίγη μαγιονέζα 1 κομμάτι φρέσκο βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το μαρούλι μας και όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί σε μια βαθειά πιατέλα για σαλάτες. Προσθέτουμε στην σαλάτα λίγο βαλσαμικο ξύδι το ελαιόλαδο της ελιές το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα καλά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ετοιμάζουμε τα σνίτσελ για μερικά λεπτά να γίνουν τραγανά και από τις δυο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε α

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΙΧΑ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ

Εικόνα
ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΙΧΑ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ ΥΛΙΚΑ 250 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι,η  Agrino  Exotic  Ρύζι Μπασμάτι 1 συσκευασία ψίχα καβουριού η μερικές γαρίδες λίγο ελαιόλαδο η λάδι σόγιας λίγο φρέσκο βούτυρο 3 κομμάτια μικρά 2 καρότα κομμένα σε καβάκια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα λίγο καλαμπόκι περίπου 3κ/σ αλάτι πιπέρι 1 αυγό ομελέτα Λίγο αρακά (προαιρετικό υλικό) ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Σε μια κατσαρόλα πρώτα βράζουμε και σουρώνουμε το ρύζι μας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα κομμάτι μικρό φρέσκο βούτυρο βάζουμε επίσης αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε το αυγό ομελέτα και μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Έπειτα ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι την ψίχα από το καβούρι η τις γαρίδες και τα θωρακίζουμε το πολύ για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Πάλι στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τ

La pasta alla Norma Κατάνια στη Σικελία ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνα

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ

Εικόνα
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ Μια πολύ καλή και εύκολη πολύ νόστιμη συνταγή η οποία γίνετε πολύ γρήγορα για τους φίλους που λατρεύουν τα ζυμαρικά. ΥΛΙΚΑ 3 κρεμμύδια μέτρια 4 σκελίδες σκόρδο μερικά μικρά κολοκυθάκια 1κ/σ λίγη ζάχαρη 3 πράσινες πιπεριές 2κ/γ πελτέ 1 συσκευασία χυμό ντομάτας 1 κύβο λαχανικών  1κ/γ  γλυκιά πάπρικα αλάτι πιπέρι 1 ξυλάκι κανέλα 1κ/γ ρίγανη λίγο κρασί η ούζο για το σβήσιμο ξερό βασιλικό για το σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν προσθέτοντας και λίγη ζάχαρη. Ύστερα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες και τα σοτάρουμε και αυτά μαζί με τις πιπεριές και βάζουμε μπόλικο πιπέρι μαύρο φρέσκο τριμμένο. Αφού έχουν μαλακώσει καλά ρίχνουμε μέσα το κύβο λαχανικών και τον πελτέ ντομάτας και τα σοτάρουμε και αυτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας αφού πάρει μερικές βράσε

Γιατί σουβλίζουμε αρνί το Πάσχα

Εικόνα
Ήρθε το Πάσχα και ο Οβελίας έχει την τιμητική του!  Το ελληνικό έθιμο του σουβλίσματος του πασχαλινού αρνιού με το οποίο συμβολίζεται η θυσία του «αμνού» του Θεού (δηλ. του Χριστού), πιθανότατα προέρχεται από  εβραϊκό τελετουργικό ως ανάμνηση της εξόδου από την δουλεία της Αιγύπτου υπό την ηγεσία του Μωυσή μέσω θεϊκής παρέμβασης. Αντίστοιχα, στο Χριστιανικό Πάσχα, το οποίο συμβολίζει το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή μέσω της Ανάστασης του Χριστού, το αρνί (αμνός) που θυσιάζεται συμβολίζει τον Ιησού Χριστό, σύμφωνα με την αναφορά του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου σε Αυτόν ως τον Αμνό του Θεού, που σηκώνει την αμαρτία του κόσμου. Τόσο λοιπόν στη χριστιανική, όσο και στην εβραϊκή παράδοση το σφάξιμο του αρνιού είναι μια θυσία - προσφορά στον Θεό. Κυρίως κάθε μεγάλη γιορτή του τόπου μας και ειδικά κάθε Πάσχα τιμούμε την ανάσταση του χριστού μας με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και κυρίως την Κυριακή του Πάσχα με το σούβλισμα του οβελία ένα άθυμο που έχει βαθιές ρίζες αιών

La pasta alla Norma Κατάνια (στη Σικελία)

Εικόνα
La pasta alla Norma Κατάνια (στη Σικελία) Πρόκειται για μια κόκκινη σάλτσα κυρίως από μελιτζάνα και φρέσκια ντομάτα η (ντοματινια) με μπόλικο βασιλικό και ρίγανη με καταγωγή την Κατάνια (στη Σικελία) Η ονομασία Norma κατά την ιταλική παράδοση της Σικελίας δόθηκε από τον ποιητή και συγγραφέα (Νίνο Μαντόλιο) θέλοντας ο ίδιος να εκφράσει την δυναμική των γεύσεων του συγκεκριμένου πιάτου παραλληλίζοντας  το  μουσικό έργο της όπερας της Ιταλίας του Vincenzo Bellini  Norma. ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία πέννες 500 γραμμ. 200ml ελαιόλαδο 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια 1 πράσο ψιλοκομμένο 5 σκελίδες σκόρδο 2-3 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 1 συσκευασία ντοματινια η ντομάτα φρέσκια κομμένη σε κύβους λίγο ούζο η τσίπουρο η ένα λευκό η ροζέ κρασί για το σβήσιμο 1 κ/γ πελτέ 1 συσκευασία ντομάτα χυμό με βασιλικό 400 γραμμ. 500 γραμμ. ζωμό λαχανικών αλάτι πιπέρι 1κ/γ ρίγανη 1κ/Σ  κόκκινο γλυκό πιπέρι η πάπρικα λίγη ζάχαρη λίγο φρέσκο βούτυρο βασ