Αναρτήσεις

Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar salad) από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Εικόνα
Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar salad) από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos Μια σαλάτα αμερικανικής προέλευσης που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το γνωστό αυτοκράτορα.  Οφείλει την ονομασία της σε έναν Ιταλό chef, στον Caesar Cardini ο οποίος μετά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο μετανάστευσε στις ΗΠΑ και δημιούργησε μια οικογενειακή επιχείρηση στα σύνορα με το Μεξικό. Στην Ελλάδα εμπλουτίστηκε με ζουμερό κοτόπουλο και τραγανό μπέικον γι’ αυτό μπορεί να γίνει από μόνη της ένα χορταστικό πιάτο. Η γνήσια συνταγή  περιέχει μαρούλι, κρουτόν, παρμεζάνα, σκόρδο, ελαιόλαδο, ξίδι ή λεμόνι και κάποιες φορές αντζούγιες. Φτιάξτε την αυθεντική σαλάτα του καίσαρα, χωρίς ποτέ να παραλείπετε τα βασικά της υλικά που είναι το κοτόπουλο, το μαρούλι και η  παρμεζάνα. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιούμε αντί για κρουτόνια σκόρδου το Το Pizzeti  Σούπερ νόστιμα, τραγανιστά, διπλοφουρνιστά chips ψωμιού με ντομάτα, μυρωδικά και πραγματικό τυρί.  Αν όμως, δεν σας αρέσουν οι έντονες μυρωδιές μπορε

Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ Ανανάς

Εικόνα
Το Φρουί Ζελέ είναι το πιο δροσερό και ελαφρύ γλύκισμα που μπορείτε να απολαύσετε!  Μπορείτε να απολαύσετε το Φρουϊ Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με κομμάτια φρούτων σε 3 υπέροχες γεύσεις:  Φράουλα, Κεράσι και Ανανάς Δροσερό, ή και χωρίς κομμάτια φρούτων με γεύση Φράουλα ή Κεράσι. Θα τα βρείτε στα ψυγεία των super market σε διπλή συσκευασία των 2Χ165 γρ. Το Φρουϊ Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ είναι μια υπέροχη λύση για επιδόρπιο μετά το γεύμα σας αλλά και μια δροσερή ιδέα για σνακ για όλη την οικογένεια, όταν θέλετε κάτι γλυκό αλλά και ελαφρύ! ΥΛΙΚΑ 2 Φ ακελάκια  Φρουι Ζελέ Γιώτης με γεύση φράουλα - ανανάς 500 ml νερό 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ( ζάχαρη όσο θέλει ο καθένας) 500 ml χυμό ΑΜΙΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανάβετε το μάτι της κουζίνας   όχι τέρμα και βάζετε το νερό σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα μέχρι να έρθει στο σημείο βρασμού. Διαλύετε το περιεχόμενο των 2 Φρουι Ζελέ Γιώτης στο βραστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά.  Την φωτιά δεν θα την έχετε στο τέρμα διότι ρίχ

Τι πρέπει να τρώμε για πρωινό

Εικόνα
Ένα καλό και υγιεινό πρωινό είναι ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά μια σωστής διατροφής, αφού όχι μόνο σε γεμίζει με ενέργεια για αρκετές ώρες, αλλά σε βοηθά και στην προσπάθειά σου να διατηρείσαι στα σωστά κιλά, καθώς σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, με αποτέλεσμα να μην πεινάς. Τί πρέπει να τρως όμως για να ξεκινάς την ημέρα σου με τον πιο υγιεινό τρόπο; Ο πιο φυσικός και γευστικός τρόπος για την θωράκιση του οργανισμού είναι το πορτοκάλι. Εντάσσοντάς το στην καθημερινή σας διατροφή θα νιώσετε… ζωντάνια και ευεξία, ενώ η βιταμίνη C θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε πιο εύκολα τα κρυώματα και τις γρίπες του χειμώνα. Ένας χυμός πορτοκάλι συνίσταται από τους διατροφολόγους ως ένα από τα πέντε γεύματα της ημέρας για την καλή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού. Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα λόγω της γεύσης αλλά και των θρεπτικών συστατικών του. Ένα πορτοκάλι, μας προμηθεύει με σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ

Εικόνα
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ Τα κεφτεδακια σε όλους φέρνουν ανάμεικτα συναισθήματα από την παιδική τους ηλικία. Θυμίζουν εκδρομές και μπάνια στην θάλασσα γενικά στην έξοχη που μας πήγαιναν οι γονείς μας στα  παιδικά μας χρόνια. ΥΛΙΚΑ  για 4 άτομα 800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά Λάπα Προσφέρει πολύ καλής ποιότητας κιμά, με λίγο λίπος.  1 πιπεριά πράσινη τριμμένη 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα Αλάτι Πιπέρι 1κ/γ ζάχαρη λίγο Κύμινο Μισή φρατζόλα χθεσινό η προχθεσινό ψωμί μόνο την ψίχα 3 σκελίδες σκόρδο λίγη Κανέλα σε σκόνη 1 σφηνάκι ούζο 1 σφηνάκι ξύδι 1 αυγό 3 κ/Σ ελαιόλαδο Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα Ελαιόλαδο για το τηγάνι λίγο δυόσμο λίγο μαϊντανό 1 κ/γ ρίγανη 1κ/γ πικάντικη μουστάρδα Εκτέλεση συνταγής Σε μια μικρή λεκάνη γυάλινη η πλαστική βάζουμε τον κιμά του ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα και εκεί ρίχνουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλι

Ζυμαρικά πλεξούδες με σουτζουκάκια

Εικόνα
Η ονομασία τους προέρχεται από την Τουρκική λέξη Sucuk η οποία σημαίνει λουκάνικο. Η ελληνική παρέμβαση στο πιάτο ήταν πως αντί τον κιμά να τον κλείνουν μέσα σε ιστό εντέρου για να γίνει λουκάνικο, τον κράταγαν σκέτο και τον έπλαθαν σε μικρά μακρόστενα κιοφτεδάκια τελειώνοντας το φαγητό με παχιά, μυρωδάτη σάλτσα. ΥΛΙΚΑ  για 4 άτομα 800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο Λάπα Προσφέρει πολύ καλής ποιότητας κιμά, με λίγο λίπος. Καπάκι Ιδανικό για κατσαρόλα αλλά και για κιμά. 50 ml ελαιόλαδο για την κατσαρόλα στην αρχή στο τσιγάρισμα 2 πιπεριές πράσινες τριμμένες 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα 5 ντομάτες μέτριες τριμμένες 1κ/γ πελτέ 1 κύβο λαχανικό διαλυμένος σε 200 ml ζεστό νερό Αλάτι Πιπέρι 1κ/γ ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλα 5 κόκκους μπαχάρι Κύμινο Μισή φρατζόλα χθεσινό η προχθεσινό ψωμί μόνο την ψίχα 6 σκελίδες σκόρδο Κανέλα σε σκόνη 1 σφηνάκι ούζο 1 σφηνάκι ξύδι 1 αυγό 3 κ/Σ ελαιόλαδο Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα Ελαιόλαδο για το τηγάνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΑΛΤΣΑΣ Σε μια