Αναρτήσεις

Real Spaghetti Carbonara από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Εικόνα
Η καρμπονάρα είναι από τα πιο διάσημα και αγαπητά πιάτα της ιταλικής κουζίνας, αλλά και κάθε κουζίνας, κάθε νοικοκυριού, κάθε χώρας. Η καρμπονάρα είναι ένα κατ' εξοχήν ιταλικό πιάτο ιδιαίτερα αγαπητό στην χώρα μας. Ποια είναι, όμως, η ιστορία πίσω από το διάσημο πιάτο;. Η  Ιστορία αρχίζει 50 χιλιόμετρα έξω από την ρώμη εκεί όπου οι Ιταλοί ανθρακωρύχοι μετά την κουραστική δουλειά έφτιαχναν αυτό το πιάτο διότι ήταν πολύ νόστιμο και γευστικό και τους κρατούσε καλά μέχρι την επομένη ημέρα! Μια άλλη εκδοχή της προέλευσης του ονόματος alla carbonara, ήταν ότι το συγκεκριμένο φαγητό το έτρωγαν αποκλειστικά οι εργάτες στα ανθρακωρυχεία, οι οποίοι προσέθεταν άφθονο μαύρο πιπέρι, το οποίο θυμίζειτρίμματα άνθρακα (carbone)! Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλασική ιταλική καρμπονάρα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος, όπως συμβαίνει στην «ελληνική» της εκδοχή. Οι ιταλοί κανονικά στην γνήσια συνταγή χρησιμοποιούν Το guanciale είναι αλλαντικό από χοιρινό μάγουλο, το κομμάτι εκείνο π

Ζουμερά λαχταριστά σπιτικά burger από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Εικόνα
Το χάμπουργκερ είναι ένα σάντουιτς το οποίο αποτελείται από ένα ή περισσότερα μπιφτέκια συνήθως από βοδινό κιμά τα οποία τοποθετούνται μέσα σε ένα κομμένο ψωμάκι (μπαν). Τα χάμπουρκερ συνήθως σερβίρονται με μαρούλι, ντομάτα, μπέικον, κρεμμύδι, τυρί, πίκλες και κάποια σάλτσα, όπως για παράδειγμα κέτσαπ, μουστάρδα ή μαγιονέζα. Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα ζουμερό burger, καλοψημένο και συνοδευμένο από αγαπημένα υλικά; Τυρί, bacon, αυγό, ντομάτα, κέτσαπ, μαγιονέζα  ή ο, τι άλλο ικανοποιεί τον ουρανίσκο του καθενός είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορούν να δημιουργήσουν το τέλειο burger. ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ 3 burger 400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ΛΑΠΑ 1 κρεμμύδι ξερό Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη 1 ντομάτα 3 φέτες τυρί του τοστ Λίγο μαρούλι Ψωμάκια burger Σάλτσα για burger Λίγη ζάχαρη Λίγο βαλσαμικο ξύδι Λίγο ελαιόλαδο Μπέικον προαιρετικό υλικό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε να ζεσταθεί το τηγάνι στο μάτι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε λίγη ζάχαρη κα

Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar salad) από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Εικόνα
Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar salad) από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos Μια σαλάτα αμερικανικής προέλευσης που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το γνωστό αυτοκράτορα.  Οφείλει την ονομασία της σε έναν Ιταλό chef, στον Caesar Cardini ο οποίος μετά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο μετανάστευσε στις ΗΠΑ και δημιούργησε μια οικογενειακή επιχείρηση στα σύνορα με το Μεξικό. Στην Ελλάδα εμπλουτίστηκε με ζουμερό κοτόπουλο και τραγανό μπέικον γι’ αυτό μπορεί να γίνει από μόνη της ένα χορταστικό πιάτο. Η γνήσια συνταγή  περιέχει μαρούλι, κρουτόν, παρμεζάνα, σκόρδο, ελαιόλαδο, ξίδι ή λεμόνι και κάποιες φορές αντζούγιες. Φτιάξτε την αυθεντική σαλάτα του καίσαρα, χωρίς ποτέ να παραλείπετε τα βασικά της υλικά που είναι το κοτόπουλο, το μαρούλι και η  παρμεζάνα. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιούμε αντί για κρουτόνια σκόρδου το Το Pizzeti  Σούπερ νόστιμα, τραγανιστά, διπλοφουρνιστά chips ψωμιού με ντομάτα, μυρωδικά και πραγματικό τυρί.  Αν όμως, δεν σας αρέσουν οι έντονες μυρωδιές μπορε

Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ Ανανάς

Εικόνα
Το Φρουί Ζελέ είναι το πιο δροσερό και ελαφρύ γλύκισμα που μπορείτε να απολαύσετε!  Μπορείτε να απολαύσετε το Φρουϊ Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με κομμάτια φρούτων σε 3 υπέροχες γεύσεις:  Φράουλα, Κεράσι και Ανανάς Δροσερό, ή και χωρίς κομμάτια φρούτων με γεύση Φράουλα ή Κεράσι. Θα τα βρείτε στα ψυγεία των super market σε διπλή συσκευασία των 2Χ165 γρ. Το Φρουϊ Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ είναι μια υπέροχη λύση για επιδόρπιο μετά το γεύμα σας αλλά και μια δροσερή ιδέα για σνακ για όλη την οικογένεια, όταν θέλετε κάτι γλυκό αλλά και ελαφρύ! ΥΛΙΚΑ 2 Φ ακελάκια  Φρουι Ζελέ Γιώτης με γεύση φράουλα - ανανάς 500 ml νερό 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ( ζάχαρη όσο θέλει ο καθένας) 500 ml χυμό ΑΜΙΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανάβετε το μάτι της κουζίνας   όχι τέρμα και βάζετε το νερό σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα μέχρι να έρθει στο σημείο βρασμού. Διαλύετε το περιεχόμενο των 2 Φρουι Ζελέ Γιώτης στο βραστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά.  Την φωτιά δεν θα την έχετε στο τέρμα διότι ρίχ