Αναρτήσεις

Ζουμερά σπιτικά χάμπουργκερ από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Εικόνα
Ζουμερά σπιτικά χάμπουργκερ  από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos. Εδώ λοιπόν σας δίνουμε μια υγιεινή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα λαχταριστό burger, χωρίς τύψεις! Ζουμερά σπιτικά χάμπουργκερ σε συνδυασμό χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά. Και σε ποιον δεν αρέσει ένα πολύ ζουμερό αφράτο χάμπουργκερ ειδικά όταν έχει γίνει από υλικά που έχουμε αγοράσει εμείς οι ίδιοι και έτσι ξέρουμε τι ακριβώς τρώμε!! Αυτή η έκδοση χάμπουργκερ χρησιμοποιεί κιμά από μοσχάρι και από χοίρινο φρέσκο κομμένο κιμά  και συγκεκριμένα  κιμά μοσχαρίσιο από λάπα και Χοιρινός κιμάς που προέρχεται κατεξοχήν από κομμάτια χοιρινής σπάλας. Το μυστικό με τον κιμά είναι ότι  δεν θέλει ιδιαίτερο πλάσιμο και τα μόνα υλικά που ρίχνουμε μέσα είναι αλάτι πιπέρι  και λίγη ρίγανη και λίγο κόκκινο πιπέρι. Τα μπιφτέκια μας αυτή την φορά  έχουν ψηθεί στον φούρνο και όχι στο τηγάνι πάνω σε λαδόκολλα στο πάνω κάτω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Υλικά για 2 χάμπουργκ

Bucatini all'Amatriciana | Η Αυθεντική Ιταλική σάλτσα Αματριτσιάνα

Εικόνα
Sugar ή salsa all'amatriciana (Ιταλική προφορά: [ suːɡo allamatritʃaːna ] ) ή alla matriciana (στη διάλεκτο Romanesco ) είναι μια παραδοσιακή ιταλική σάλτσα ζυμαρικών βασισμένη σε guanciale (σκληρό χοιρινό μάγουλο), τυρί pecorino , ντομάτα και στις περισσότερες παραλλαγές κρεμμύδι . Προερχόμενος από την πόλη Amatrice (στην ορεινή επαρχία Rieti της περιοχής Lazio ), το Amatriciana είναι μία από τις πιο γνωστές σάλτσες ζυμαρικών στη ρωμαϊκή και ιταλική κουζίνα . Η ιταλική κυβέρνηση το ονόμασε ένα παραδοσιακό αγροδιατροφικό προϊόν του Lazio. Το Amatriciana προέρχεται από μια συνταγή που ονομάζεται gricia . Το Grici ήταν αυτό που οι Ρωμαίοι-σύγχρονοι κάτοικοι της Ρώμης, όχι οι αρχαίοι, που ονομάζονται πωλητές ψωμιού και φαγητών. Ονομάστηκαν έτσι ώστε πολλοί από αυτούς μετανάστευσαν από το ελβετικό καντόνι των Grisons .  Σύμφωνα με μια άλλη υπόθεση, το όνομα προέρχεται από το χωριό Grisciano , στην κοινότητα του Accumoli , κοντά στην Amatrice. Η σά

Pasta Alfredo spaghetti alfredo Μακαρονάδα Αλφρέντο

Εικόνα
Pasta Alfredo spaghetti alfredo  Μακαρονάδα Αλφρέντο Αλφρέντο Di Lelio απλά ένα αγόρι που είχε μια μεγάλη επιθυμία να εργαστεί και ένα ισχυρό πάθος για την μαγειρική τέχνη που τον οδήγησαν να είναι επιτυχής και παγκοσμίου φήμης εκκίνησης με ένα μικρό οικογενειακό εστιατόριο στην Piazza Rosa, δίπλα στο σημερινό gallery Colonna. Ένα από τα πιο κλασικά πιάτα σε κάθε ιταλικό-αμερικανικό μενού είναι το fettuccine alfredo. Αλλά ξέρατε ότι αυτό που θεωρούμε ότι είναι σάλτσα alfredo σπάνια το καταναλώνει η Ιταλία; Η ιταλοαμερικανική έκδοση του alfredo συνήθως αποτελείται κυρίως από κρέμα γάλακτος και τυρί παρμεζάνας. Στην Ιταλία, ωστόσο, η κρέμα δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να κάνει σάλτσες. Θεωρείται πολύ βαρύ και παχύ. Από πού προέρχεται λοιπόν το alfredo; Η ιστορία πηγαίνει ότι το 1914, ένας άνθρωπος που ονομάζεται Alfredo di Lelio προσπαθούσε να μαγειρέψει κάτι που θα ευχαριστούσε την έγκυο σύζυγό του.  Δημιούργησε μια σάλτσα από τυρί παρμεζάνα και βούτυρο και το