Αναρτήσεις

Real Spaghetti alla puttanesca | Σπαγγέτι αλά Πουτανέσκα

Εικόνα
Real Spaghetti alla puttanesca | Σπαγγέτι αλά Πουτανέσκα  Το Spaghetti alla puttanesca είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο και δημοφιλές στους τουρίστες που απολαμβάνουν τις γεύσεις της ιταλικής κουζίνας. παρασκευάζονται με ντομάτα, αντσούγιες, κάπαρη, μαύρες ελιές, πιπέρι τσίλι και μαϊντανό.  Από την προέλευση του πολύχρωμου ονόματος puttanesca αυτών των σπαγγέτι υπάρχουν αρκετές θεωρίες και θρύλοι που λέγονται, οι περισσότεροι από τους οποίους μας οδηγούν πίσω στις κατοικίες συναντήσεων όπου, για να προσελκύσουν τους πελάτες, μετά από διάφορες καταστάσεις έφτιαχναν  αυτά τα γρήγορα και νόστιμα σπαγγέτι. Οι περιοχές όπου παρασκευάζονται τυπικά τα σπαγγέτι puttanesca είναι το Lazio και η Campania. Υπάρχουν διάφοροι λογαριασμοί σχετικά με το πότε και πώς δημιουργήθηκε το πιάτο, αλλά πιθανότατα χρονολογείται στα μέσα του εικοστού αιώνα. Η παλαιότερη γνωστή αναφορά είναι στο Ferito a Morte του Raffaele La Capria , ένα ιταλικό μυθιστόρημα του 1961, το οποίο αναφέρει ότι "

Τρικολόρε Πέννες 4 τυριά με μανιτάρια | Four Cheese Penne Pasta Recipes

Εικόνα
Τρικολόρε Πέννες 4 τυριά με μανιτάρια | Four Cheese Penne Pasta Recipes Τα μανιτάρια παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, η οποία καθιστά δύσκολη την ανάλυση της θρεπτικής τους αξίας. Η ενέργεια που θεωρητικά αποδίδουν, όταν καταναλώνονται ωμά ή μαγειρεμένα, είναι μικρή, καθώς αποτελούνται κυρίως από νερό (90%). Ως προς τα μακροθρεπτικά συστατικά τους, τα μανιτάρια αποτελούνται στο μεγαλύτερο μέρος, της ξηράς τους ουσίας (10%), από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων, είναι υψηλής ποιότητας, πολύ ανώτερες από τις φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωϊκών πρωτεϊνών. Για την κατασκευή της συγκεκριμένης συνταγής θα χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά της εταιρίας  Barilla. Τα Mezze Penne Tricolore αποτελούν μια μοναδική παραλλαγή των Penne Rigate αφού η γεύση της τομάτας και του σπανακιού εμπλουτίζει γευστικά το ζυμαρικό. Αποτελεί μια μοναδική γευστική πανδαισία όπου μπορεί να δώσει στο τραπέζι μια μοναδική

Πίτσα Μαργαρίτα με σάλτσα ντομάτας και τυρί Μοτσαρελα.

Εικόνα
Πίτσα Μαργαρίτα με σάλτσα ντομάτας και τυρί Μοτσαρελα. Πολλές φορές πρέπει να φτιάξουμε κάτι γρήγορο και αρκετά γευστικό γιατί είμαστε κουρασμένοι η δεν έχουμε πολύ χρόνο στην διάθεση μας, έτσι λοιπόν αν είμαστε εφοδιασμένοι με μερικά υλικά στο ντουλάπι μας και στο ψυγείο μας μπορούμε άνετα να φτιάξουμε μια πίτσα μαργαρίτα με σάλτσα ντομάτας και τριμμένη Μοτσαρελα με πολύ λίγα υλικά όπως η παρακάτω συνταγή. Η µοτσαρέλα (ιταλ. mozzarella) είναι μαλακό τυρί ιταλικής προέλευσης. Παρασκευάζεται στη νότια Ιταλία και στην αυθεντική της μορφή φτιάχνεται αποκλειστικά από γάλα του τοπικού νεροβουβάλου, αποτελώντας τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Μπορεί να φτιαχτεί όμως και από γάλα αγελάδας για την ευρεία κατανάλωση. Το χρώμα της είναι συνήθως κρεμώδες λευκό και έχει απαλή γεύση γάλακτος και χαρακτηριστική μυρωδιά, ενώ είναι αρκετά εύπλαστη. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, κυρίως ως υλικό πίτσας. Υλικά – Ingredients  (για το ζυμάρι) 500 γραμμάρια αλεύρι τύ

Burger με φιλέτο ψαριού και σος μαγιονέζα | Burger fish with mayonnaise

Εικόνα
Απίθανα σπιτικά Burger με φιλέτο ψαριού και σος μαγιονέζα. Μια συνταγή πολύ καθαρή μπορείτε άνετα να την φτιάξετε για τα παιδιά σας θα την αγαπήσουν πολύ! Το γεγονός ότι σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή ανήκει, επίσης, η τακτική κατανάλωση ψαριού, είναι αναμφισβήτητο. Διατροφολόγοι συνιστούν ως εκ τούτου να τρώτε μία έως δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα. Μια μερίδα πρέπει στην ιδανική περίπτωση να περιλαμβάνει 150 γραμμάρια φιλέτου ψαριού. Σε γενικές γραμμές, τα ψάρια ταξινομούνται σύμφωνα με τον βιότοπό τους σε γλυκού νερού και σε θαλάσσια ψάρια (ψάρια αλμυρού νερού). Σε όλο τον κόσμο είναι γνωστά περίπου 20.000 είδη ψαριών, η πλειοψηφία των οποίων ζει στους ωκεανούς. Η ταξινόμηση σαφώς δεν είναι δυνατή σε ορισμένες περιπτώσεις - τα αποκαλούμενα «ψάρια ελεύθερης ιχθυοτροφίας» μπορούν να επιβιώσουν τόσο σε περιβάλλον γλυκού όσο και αλμυρού νερού. Τα ψάρια φέρνουν στο πιάτο μια σειρά από ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες: υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, πολύτιμα