Αναρτήσεις

Καταπληκτικές ατομικές πίτσες σπέσιαλ! με βάση πίτα για σουβλάκι.

Εικόνα
Καταπληκτικές ατομικές πίτσες σπέσιαλ! με βάση πίτα για σουβλάκι! Ιδανική εύκολη συνταγή για παιδικά πάρτι η γενέθλια!! η βάση της πίτσας αποτελείτε από πίτες καλαμποκιού για σουβλάκι. Τα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ εύκολα και σίγουρα τα έχουμε οι περισσότεροι στο ψυγείο μας, ο χρόνος προετοιμασίας είναι πολύ μικρός όπως και ο χρόνος ψησίματος ο οποίος είναι αυστηρά στα 15 λεπτά σε αυτό τον χρόνο η πίτα γίνετε ελαφρώς τραγανή με την γέμιση να παραμένει αρκετά ζουμερή. Υλικά – Ingredients 1 συσκευασία πίτες για σουβλάκι καλαμποκιού 1 συσκευασία πικάντικης κέτσαπ λίγη ρίγανη 500 γραμμάρια τριμμένο τυρί  200 γραμμάρια ενταμ 200 γραμμάρια κουντα 100 γραμμάρια γραβιέρα. 1 παριζακι βραστό υφαντής 5-6 φέτες μπέικον 1 πιπεριά πράσινη και μια κόκκινη Αντί κολλητικό χαρτί κουζίνας για ψήσιμο (λαδόκολλα) Εκτέλεση συνταγής - Instructions Βγάζουμε τις πίτες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου! Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί και το

Spaghetti με Pesto λιαστής ντομάτας με βασιλικό και κόκκινη πιπεριά.

Εικόνα
Spaghetti με Pesto λιαστής ντομάτας με βασιλικό και κόκκινη πιπεριά. Το πέστο είναι ιταλικό παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα του βασιλικού, σκόρδο και ελαιόλαδο  κουκουνάρι και τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα, που πολτοποιούνται ώστε να έχουν υφή σάλτσας. Χρησιμοποιείται ως σάλτσα σε μακαρόνια.Υπάρχουν παραλλαγές του από διάφορες περιοχές της Ιταλίας. Το όνομα pesto είναι η μετοχή παρακειμένου του ρήματος pestâ (ιταλικά: pestare), που σημαίνει κοπανίζω, συντρίβω σε αναφορά με την αρχική μέθοδο παρασκευής: σύμφωνα με την παράδοση, τα συστατικά «συνθλίβονται» ή αλέθονται σε μαρμάρινο γουδί με ένα ξύλινο γουδοχέρι.  Η ίδια λατινική ρίζα οδήγησε στη δημιουργία του αγγλικού ουσιαστικού pestle. Συγκεκριμένα, το πέστο είναι ένας γενικός όρος για οτιδήποτε που γίνεται με κοπάνισμα , γι 'αυτό η λέξη χρησιμοποιείται για αρκετά πέστο στην Ιταλία. Παρ 'όλα αυτά, το πέστο της Γένοβας είναι αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές πέστο τόσο στην χώρα προέλευσής του αλλά και στον υπόλοιπο κ

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Εικόνα
Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο.  Ο ντολμάς (απαντάται και ως σαρμάς ή γιαρμάς είναι φαγητό που ανήκει σε μια οικογένεια πιάτων με γεμιστά λαχανικά, και τον συναντάμε στην Ελληνική κουζίνα καθώς και στις κουζίνες της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των γύρω περιοχών, όπως Ρωσία, Μέση Ανατολή, Καυκασία και Κεντρική και Νότια Ασία. Ίσως ο πιο γνωστός είναι αυτός που παρασκευάζεται με αμπελόφυλλα, ενώ στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται επίσης φύλλα μαρουλιού και λάχανου για να τυλιχτεί η γέμιση.  Εκτός Ελλάδας με τη λέξη ντολμάς αναφέρονται και γεμιστά πιάτα όπου γεμίζονται άλλα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτα και πιπεριά. Οι ντολμάδες με κρέας γενικά σερβίρονται ζεστοί, συχνά με σάλτσα. Οι νηστίσιμοι γενικώς σερβίρονται κρύοι, αν και στο Ιράν τρώγονται και με τους δύο τρόπους. Νηστίσιμοι και μη συχνά τρώγονται με γιαούρτι. Οι λαχανοντολμάδες η αλλιώς ντολμάδες για μένα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό με ρίζες από την μι