Αναρτήσεις

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο

Εικόνα
Ένα φαγητό το οποίο δεν χρειάζεται πολλά υλικά και κόπο για να φτιαχτεί, ένα καλοκαιρινό εξωτικό πιάτο στο οποίο δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Υλικά 1 συσκευασία καταψυγμένες γαρίδες η φρέσκιες   1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο Λίγο βούτυρο Αλάτι πιπέρι Λίγο ξερό βασιλικό 2-3 ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους 1 πιπεριά κόκκινη και μια πράσινη μεγάλες κέρατο Λίγο ούζο Λίγη φέτα τριμμένη Λίγη πάπρικα η κόκκινο γλυκό πιπέρι Λίγο πιπεριά καυτερή ( προαιρετικό υλικό ) Εκτέλεση συνταγής Βάζουμε το σκεύος να έρθει σε θερμοκρασία ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3 λεπτά σύνολο δηλαδή ενάμιση λεπτό η κάθε πλευρά βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ξερό βασιλικό. Σβήνουμε τις γαρίδες με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε β

Σούπα με γαρίδες και λαχανικά και γάλα καρύδας

Εικόνα
Σούπα με γαρίδες και λαχανικά και γάλα καρύδας. Μια υπέροχη γευστική εύκολη συνταγή στην οποία έχω προσθέσει λίγο υποκατάστατο καβουριού και προαιρετικά noodles. Τα noodles αποτελούν στοιχείο της καθημερινής τροφής των κινέζων από το 5.000 π.χ. είναι τροφή φυτικής προέλευσης και προσφέρουν σημαντικές θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό.  Τα υλικά των πιάτων της ασιατικής κουζίνας, συνθέτουν ισορροπημένα διατροφικά γεύματα με έμφαση κυρίως στο ρύζι, τα noodles, τα φρέσκα λαχανικά, τα άπαχα κρέατα όπως το ψάρι, το κοτόπουλο, το μοσχάρι, η πάπια, καθώς και τα παραδοσιακά μπαχαρικά και βότανα. Τα noodles και το ρύζι που αποτελούν τη βάση της ασιατικής κουζίνας, παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα noodles μοιάζουν με τον φιδέ και παρασκευάζονται από σιτάρι, ρύζι ή πατάτα. Ημερολόγιο νηστείας Δεκεμβρίου. Ορθόδοξο Χριστιανικό Νηστειοδρόμιο: (Πότε νηστεύουμε, λάδι, κρέας, ψάρι, κρασί, γαλακτοκομικά, αυγά

Τορτελίνια με σάλτσα μανιταριών μπέικον και γάλα καρύδας

Εικόνα
Τορτελίνια με σάλτσα μανιταριών μπέικον και γάλα καρύδας.  Τα τορτελίνια είναι ζυμαρικά σε μορφή δαχτυλιδιών, μερικές φορές επίσης περιγράφονται ως "σχήμα ομφαλός ", εξ ου και το εναλλακτικό τους όνομα του "κοιλιακού κουμπιού" ( ombelico ). Είναι συνήθως γεμιστό με ένα μείγμα κρέατος (χοιρινό φιλέτο, προσούτο ) ή τυρί. Αρχικά από την ιταλική περιοχή της Emilia (ιδίως της Μπολόνια και της Modena ), συνήθως σερβίρονται σε ζωμό , είτε από βοδινό, κοτόπουλο είτε και από τα δύο.  Συσκευασμένα, κατεψυγμένα ή κατεψυγμένα, τορτελίνια και tortelloni (παρόμοιες αλλά μεγαλύτερες, με τυρί και / ή λαχανικά γεμιστά) εμφανίζονται σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ειδικά όταν υπάρχουν μεγάλες ιταλικές κοινότητες. Το Tortellini και το tortelloni κατασκευάζονται σε ευρωπαϊκές βιομηχανικές γραμμές που προμηθεύουν αγορές στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες. Οι "νωπές" συσκευασμένες τορτελίνες έχουν συνήθως 7 εβδομάδες ζωής στο ράφι. Υλικά 1 μικρ

Κοτόσουπα με λαχανικά και καλαμπόκι ΜΑΖΙ με κρέμα γάλακτος

Εικόνα
Κοτόσουπα με λαχανικά και καλαμπόκι ΜΑΖΙ με κρέμα γάλακτος. Μια ιδιαίτερη συνταγή για τις χειμωνιάτικες ημέρες σε μια διαφορετική εκτέλεση από την συνηθισμένη κλασική κοτόσουπα που γνωρίζουμε όλοι και σίγουρα αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε για την υπέροχη γεύση της αλλά και για την ποιότητα των υλικών της.  Υλικά 2 Στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, σε κύβους Λίγο ελαιόλαδο 1 κομμάτι βούτυρο 1 ξερό κρεμμύδι 1 πράσο Λίγο καλαμπόκι 1 πατάτα κανονική Μανιτάρια Αλάτι πιπέρι Λίγο κάρυ Λίγη πάπρικα η γλυκό κόκκινο πιπέρι Χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια Αποξηραμένο  Βασιλικό η   μαϊντανό για γαρνίρισμα Κρέμα γάλακτος 200 ml Λίγο λευκό κρασί 1,5 λίτρο ζωμό κότας Μπούκοβο   (προαιρετικό υλικό) Εκτέλεση συνταγής Σε ένα γυάλινο μπολ μαρινάρουμε το κοτόπουλο προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι την πάπρικα και το κάρυ. Βάζουμε το τηγάνι να έρθει σε θερμοκρασία και για αρχή θωρακίζουμε το κοτόπουλο μας μέχρ