Αναρτήσεις

Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά στη κατσαρόλα.

Εικόνα
Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά στη κατσαρόλα. Το κοτόπουλο αποτελεί τη βάση για πολλές δίαιτες και το ζουμερό σκούρο κρέας από το μπούτι του μπορεί να λειτουργήσει καλά για μια ποικιλία από πιάτα, αποτελώντας υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας. Το κοτόπουλο αποτελεί μία από τις πλουσιότερες πηγές πρωτεϊνών, σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, η οποία είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών, για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β3, η οποία είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των τροφών, την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, του δέρματος και των νεύρων. Η έλλειψη βιταμίνης Β3 μπορεί να προκαλέσει πελλάγρα, μια νόσο που χαρακτηρίζεται από συχνές διάρροιες, δερματοπάθειες, φλεγμονή της στοματικής κοιλότητας και άνοια. Ένα γεύμα κοτόπουλου μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό το 36% των ημερή

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Εικόνα
Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια. Ακούμε κατά καιρούς διάφορες συνταγές οι οποίες μας υπόσχονται σίγουρη επιτυχία και μας προτρέπουν και λένε να βάλουμε διάφορα υλικά για να μας βγουν τα μπιφτέκια αφράτα μαλακά και πολλά αλλά????? Εγώ σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή για αφράτα ζουμερά κλασικά ελληνικά μπιφτέκια έτσι όπως την έκανε η γιαγιά μου και ύστερα η μητέρα μου είναι μια απλή συνταγή και γίνετε χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Για τα γνήσια μπιφτέκια διαλέγουμε πάντα μοσχαρίσιο κιμά και μόνο. Σας προτείνω μερικά σημεία τα οποία είναι τα ποιο κατάλληλα είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λίγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά. ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη λίγο ελαιόλαδο και έχτρα για το λάδωμα του ταψιού αλάτι πιπέρι 1 αυγό λίγη  ρίγανη λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο λίγο προχθεσινό ψωμί χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό  1 σφηνάκι ξύδι

Χοιρινό κατσαρόλας με κόκκινη σάλτσα.

Εικόνα
Το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας ανήκουν στην κατηγορία του «κόκκινου κρέατος». Και τα δυο είδη κρέατος είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο και περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών  του συμπλέγματος Β. -Προσφέρει πολλές εκδοχές στη μαγειρική, με πολλές συνταγές για «κατσαρόλα». -Μην ξεχνάμε επιπλέον ότι στην Ελλάδα της ύφεσης ότι το χοιρινό κρέας παρουσιάζει μεγαλύτερη αυτάρκεια (35%) σε σχέση με το μοσχάρι. Είναι σημαντικό λοιπόν να προτιμάμε ελληνικό χοιρινό, βοηθώντας  στην τοπική μας οικονομία περισσότερο. Όλα τα παραπάνω είναι καλό να τα γνωρίζουμε, όπως είναι καλό να γνωρίζουμε ότι τη μέση κατανάλωση κρέατος πρέπει να την ελαττώσουμε. 1 φορά/ εβδομάδα κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι αρκετή, εφόσον μιλάμε για υγιείς ενήλικες. Υλικά (4 άτομα) 1 κιλό χοιρινό σπάλα  Λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα 2 ξερά κρεμμύδια 3 σκελίδες σκόρδο 3 φύλλα δάφνης Αλάτι πιπέρι 1 κοφτή κουταλιά ξηρή ρίγανη, τριμμένη με τα δάχτυλα 1 ξ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εικόνα
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Με ορκισμένους φίλους, αλλά και εχθρούς, η μελιτζάνα αποτελεί ένα από τα πιο περίεργα -γευστικά αλλά και οπτικά- λαχανικά με πολλοστά οφέλη, τα οποία πρέπει να σας κάνουν να αναθεωρήσετε, αν ανήκετε στους εχθρούς της. Η μελιτζάνα είναι καλή πηγή φυτικών ινών και φυλλικού οξέος. Το χρώμα του δέρματός της οφείλεται στις ανθοκυανίνες που είναι μια σειρά ενώσεων με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι μελιτζάνες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ελαστικότητα των αγγείων, βελτιώνοντας έτσι τη ροή του αίματος. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν όχι μόνο στην καλή λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος, αλλά προστατεύουν και την καρδιά. Διατηρούν επίσης υπό έλεγχο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, μειώνουν τη χοληστερόλη και βοηθούν στη διαχείριση του βάρους. ΥΛΙΚΑ 1 κιλο μοσχάρι ελιά η κιλότο 2 κρεμμύδια ξερά 3 σκελίδες σκόρδο Ελαιόλαδο Αλάτι  πιπέρι 4 κόκκους μπαχάρι Λίγο άσπρο κρασί Πελτέ Χυμό ντ