Αναρτήσεις

Pasta Alfredo spaghetti alfredo Μακαρονάδα Αλφρέντο

Εικόνα
Pasta Alfredo spaghetti alfredo  Μακαρονάδα Αλφρέντο Αλφρέντο Di Lelio απλά ένα αγόρι που είχε μια μεγάλη επιθυμία να εργαστεί και ένα ισχυρό πάθος για την μαγειρική τέχνη που τον οδήγησαν να είναι επιτυχής και παγκοσμίου φήμης εκκίνησης με ένα μικρό οικογενειακό εστιατόριο στην Piazza Rosa, δίπλα στο σημερινό gallery Colonna. Ένα από τα πιο κλασικά πιάτα σε κάθε ιταλικό-αμερικανικό μενού είναι το fettuccine alfredo. Αλλά ξέρατε ότι αυτό που θεωρούμε ότι είναι σάλτσα alfredo σπάνια το καταναλώνει η Ιταλία; Η ιταλοαμερικανική έκδοση του alfredo συνήθως αποτελείται κυρίως από κρέμα γάλακτος και τυρί παρμεζάνας. Στην Ιταλία, ωστόσο, η κρέμα δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να κάνει σάλτσες. Θεωρείται πολύ βαρύ και παχύ. Από πού προέρχεται λοιπόν το alfredo; Η ιστορία πηγαίνει ότι το 1914, ένας άνθρωπος που ονομάζεται Alfredo di Lelio προσπαθούσε να μαγειρέψει κάτι που θα ευχαριστούσε την έγκυο σύζυγό του.  Δημιούργησε μια σάλτσα από τυρί παρμεζάνα και βούτυρο και το

Egg Burger Burger with egg Burger με αυγό

Εικόνα
Egg Burger  Burger with egg  Burger με αυγό Μπέργκερ ζουμερό, με τηγανητό αυγό, τραγανό μπέικον, λιωμένο τσένταρ και αυθεντική αμερικάνικη barbecue sauce! από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos Υλικά 1 αυγό 1 ψωμάκι για burger Λίγο βούτυρο Μισό ξερό κρεμμύδι Λίγη ζάχαρη Λίγο ξύδι βαλσαμικο Αλάτι  Πιπέρι Σος αυγού η κοτόπουλου 1 φέτα τυρί τσένταρ 2 φέτες μπέικον 1 μικρό τσέρκι Εκτέλεση Για να καραμελώσουμε τα κρεμμύδια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φέτες βάζουμε το τηγάνι να ζεσταίνεται ρίχνουμε μέσα λίγο φρέσκο βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με την βοήθεια δυο ακόμα υλικών ρίχνουμε λίγο ξύδι βαλσαμικο και λίγη ζάχαρη και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.  Μόλις είναι έτοιμα τα κρεμμύδια τα βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ξανά ελάχιστο βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες μπέικον.  Δίπλα βάζουμε το τσέρκι ρίχνουμε στον πάτο το

Μπριζόλες χοιρινές με χυμό πορτοκαλιού και μέλι

Εικόνα
Μπριζόλες χοιρινές με χυμό πορτοκαλιού και μέλι. Το θαυματουργό πορτοκάλι.  Εδώ ο χυμός πορτοκαλιού δίνει την απαραίτητη οξύτητα που χρειαζόμαστε για να μετριαστεί η αίσθηση του λιπαρού και να αρωματιστεί ευχάριστα το κρέας και το πιάτο μας.  Όλοι μας σίγουρα θα θέλαμε η μπριζόλα μας να είναι μαλακιά και πολύ γευστική και ζουμερή χωρίς να μυρίζει κρεατίλας. Αυτό λοιπόν μπορούμε να το επιτύχουμε  με τον παρακάτω συνδυασμό απλών μπαχαρικών και ποιο συγκεκριμένα με την προσθήκη φρέσκου χυμού πορτοκαλιού σε συνδυασμό με λίγο μέλι τα οποία θα αποτελέσουν την μαρίναδα μας. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε επιλογή σημείου κρέατος ούτε ιδιαίτερη προετοιμασία από το βράδυ. Το μυστικό κρύβετε σε όλο αυτό το ζουμάκι που βλέπετε που αποτελείτε από φρέσκο χυμό πορτοκάλι μέλι και απλά μυρωδικά όπως ρίγανη!!! Κατά την διάρκεια του ψησίματος η μπριζόλα ρουφά από αυτό το ζουμί συνεχώς με αποτέλεσμα να γίνει πολύ ζουμερή με υπέροχη γλυκιά γεύση!! Το πορτοκάλι παιδιά τις κάνει τις μπριζόλες

Real Spaghetti Carbonara από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Εικόνα
Η καρμπονάρα είναι από τα πιο διάσημα και αγαπητά πιάτα της ιταλικής κουζίνας, αλλά και κάθε κουζίνας, κάθε νοικοκυριού, κάθε χώρας. Η καρμπονάρα είναι ένα κατ' εξοχήν ιταλικό πιάτο ιδιαίτερα αγαπητό στην χώρα μας. Ποια είναι, όμως, η ιστορία πίσω από το διάσημο πιάτο;. Η  Ιστορία αρχίζει 50 χιλιόμετρα έξω από την ρώμη εκεί όπου οι Ιταλοί ανθρακωρύχοι μετά την κουραστική δουλειά έφτιαχναν αυτό το πιάτο διότι ήταν πολύ νόστιμο και γευστικό και τους κρατούσε καλά μέχρι την επομένη ημέρα! Μια άλλη εκδοχή της προέλευσης του ονόματος alla carbonara, ήταν ότι το συγκεκριμένο φαγητό το έτρωγαν αποκλειστικά οι εργάτες στα ανθρακωρυχεία, οι οποίοι προσέθεταν άφθονο μαύρο πιπέρι, το οποίο θυμίζειτρίμματα άνθρακα (carbone)! Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλασική ιταλική καρμπονάρα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος, όπως συμβαίνει στην «ελληνική» της εκδοχή. Οι ιταλοί κανονικά στην γνήσια συνταγή χρησιμοποιούν Το guanciale είναι αλλαντικό από χοιρινό μάγουλο, το κομμάτι εκείνο π

Ζουμερά λαχταριστά σπιτικά burger από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Εικόνα
Το χάμπουργκερ είναι ένα σάντουιτς το οποίο αποτελείται από ένα ή περισσότερα μπιφτέκια συνήθως από βοδινό κιμά τα οποία τοποθετούνται μέσα σε ένα κομμένο ψωμάκι (μπαν). Τα χάμπουρκερ συνήθως σερβίρονται με μαρούλι, ντομάτα, μπέικον, κρεμμύδι, τυρί, πίκλες και κάποια σάλτσα, όπως για παράδειγμα κέτσαπ, μουστάρδα ή μαγιονέζα. Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα ζουμερό burger, καλοψημένο και συνοδευμένο από αγαπημένα υλικά; Τυρί, bacon, αυγό, ντομάτα, κέτσαπ, μαγιονέζα  ή ο, τι άλλο ικανοποιεί τον ουρανίσκο του καθενός είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορούν να δημιουργήσουν το τέλειο burger. ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ 3 burger 400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ΛΑΠΑ 1 κρεμμύδι ξερό Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη 1 ντομάτα 3 φέτες τυρί του τοστ Λίγο μαρούλι Ψωμάκια burger Σάλτσα για burger Λίγη ζάχαρη Λίγο βαλσαμικο ξύδι Λίγο ελαιόλαδο Μπέικον προαιρετικό υλικό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε να ζεσταθεί το τηγάνι στο μάτι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε λίγη ζάχαρη κα