Egg Burger Burger with egg Burger με αυγό
Egg Burger Burger with egg Burger με αυγό
Μπέργκερ ζουμερό, με τηγανητό αυγό, τραγανό μπέικον, λιωμένο τσένταρ και αυθεντική αμερικάνικη barbecue sauce! από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Υλικά
1 αυγό
1 ψωμάκι για burger
Λίγο βούτυρο
Μισό ξερό κρεμμύδι
Λίγη ζάχαρη
Λίγο ξύδι βαλσαμικο
Αλάτι
Πιπέρι
Σος αυγού η κοτόπουλου
1 φέτα τυρί τσένταρ
2 φέτες μπέικον
1 μικρό τσέρκι
Εκτέλεση
Για να καραμελώσουμε τα κρεμμύδια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φέτες βάζουμε το τηγάνι να ζεσταίνεται ρίχνουμε μέσα λίγο φρέσκο βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με την βοήθεια δυο ακόμα υλικών ρίχνουμε λίγο ξύδι βαλσαμικο και λίγη ζάχαρη και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Μόλις είναι έτοιμα τα κρεμμύδια τα βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ξανά ελάχιστο βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες μπέικον.
Δίπλα βάζουμε το τσέρκι ρίχνουμε στον πάτο του λίγο ελαιόλαδο και σπάμε εκεί μέσα το αυγό και το τηγανίζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και τρυπάμε τον κρόκο να βγει το υγρό του.
Tο αυγό το βάζουμε στο τσέρκι για να πάρει το σχήμα και τις διαστάσεις που έχει το ψωμάκι του burger.
Ανοίγουμε το ψωμάκι του burger στα δυο και βάζουμε την σάλτσα μας βάζουμε λίγο το τυρί να λιώσει στο τηγάνι και μετά το βάζουμε στην μια φέτα του burger βγάζουμε από το τσέρκι το αυγό που είναι έτοιμο και το τοποθετούμε από επάνω από το τυρί.
Συνεχίζουμε τοποθετώντας τις δυο φέτες μπέικον από επάνω μαζί μετά καραμελώμενα κρεμμύδια σκεπάζουμε το burger και είναι έτοιμο να το απολαύουμε.
Σχόλια