Αναρτήσεις

Burger με φιλέτο ψαριού και σος μαγιονέζα | Burger fish with mayonnaise

Εικόνα
Απίθανα σπιτικά Burger με φιλέτο ψαριού και σος μαγιονέζα. Μια συνταγή πολύ καθαρή μπορείτε άνετα να την φτιάξετε για τα παιδιά σας θα την αγαπήσουν πολύ! Το γεγονός ότι σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή ανήκει, επίσης, η τακτική κατανάλωση ψαριού, είναι αναμφισβήτητο. Διατροφολόγοι συνιστούν ως εκ τούτου να τρώτε μία έως δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα. Μια μερίδα πρέπει στην ιδανική περίπτωση να περιλαμβάνει 150 γραμμάρια φιλέτου ψαριού. Σε γενικές γραμμές, τα ψάρια ταξινομούνται σύμφωνα με τον βιότοπό τους σε γλυκού νερού και σε θαλάσσια ψάρια (ψάρια αλμυρού νερού). Σε όλο τον κόσμο είναι γνωστά περίπου 20.000 είδη ψαριών, η πλειοψηφία των οποίων ζει στους ωκεανούς. Η ταξινόμηση σαφώς δεν είναι δυνατή σε ορισμένες περιπτώσεις - τα αποκαλούμενα «ψάρια ελεύθερης ιχθυοτροφίας» μπορούν να επιβιώσουν τόσο σε περιβάλλον γλυκού όσο και αλμυρού νερού. Τα ψάρια φέρνουν στο πιάτο μια σειρά από ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες: υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, πολύτιμα

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Εικόνα
Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο! Μια πολύ εύκολη συνταγή μα συγχρόνως και πολύ γευστική την οποία μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε  ημέρα και ώρα της εβδομάδας χωρίς να σπαταλήσετε μεγάλο χρηματικό ποσόν   για την κατασκευή της συνταγής. Ένα φαγητό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους με κυρίαρχο συστατικό το χοιρινό και μοσχαρίσιο λουκάνικο το οποίο ψήνετε μέσα σε μια καταπληκτική μαριναδα από χυμό πορτοκάλι και λίγα μυρωδικά θυμάρι και ρίγανη, το μπουκοβο και η γλυκιά πάπρικα το απογειώνει δίνοντας του μια μικρή νότα καυτερής γεύσης στο τελείωμα. Ένα μικρό μυστικό για της πατάτες πριν τις βάλουμε στο φούρνο για να ψηθούν  μπορούμε να τις βράσουμε σε μια κατσαρόλα  για 6-7 λεπτά μαζί με νερό και λίγο χυμό λεμονιού! αυτό το κάνουμε για να μείνουν οι πατάτες ακέραιες και έτσι να μην μας διαλυθούν κατά το ψήσιμο. Εμείς χρησιμοποιήσαμε για το φαγητό μας ένα μικρό ανοξείδωτο ταψί 35cm εάν βάλετε μεγαλύτερο ταψί θα αυξή

Αυθεντική Ιταλική Μπολονέζ | Real Classic Italian Ragu Bolognese

Εικόνα
Αυθεντική Ιταλική Μπολονέζ – Real Classic Italian Ragu Bolognese Σας παρουσιάζουμε  ακόμα μια θρυλική ιταλική μακαρονάδα με μεγάλη ιστορία και διαδρομή η οποία υπάρχει μέχρι σήμερα και εμφανίζετε σε πολλές παραλλαγές στο κόσμο αναλόγως τα γούστα της κάθε χώρας και του κάθε μάγειρα. Το πιάτο που σήμερα λατρεύεται σε όλη τη γη, αγαπήθηκε αρχικά τον 18ο αιώνα στην Ιταλία. Λίγο αργότερα, το 1891, μια εξαιρετική εκδοχή του συγκεκριμένου πιάτου καταγράφηκε στο μαγειρικό βίβλο «The Science of Cooking and the Art of Fine Dining». Στην Ελλάδα εάν ζητήσετε να σας σερβίρουν αυτή την συνταγή το σίγουρο είναι ότι θα σας σερβίρουν μακαρόνια με κιμά!!! Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Η παλαιότερη τεκμηριωμένη συνταγή ιταλικής σάλτσας με βάση το κρέας ( ragù ) που σερβίρεται με ζυμαρικά προέρχεται από τα τέλη του 18ου αιώνα Imola , κοντά στη Μπολόνια. Μια συνταγή για μια σάλτσα κρέατος για ζυμαρικά που περιγράφεται ειδικά ως "μπολονέζα" εμφανίστηκε στο βιβλίο μαγειρικής

Μπουκιά & Συχώριο Κουζίνα από τον Ηλία Μαμαλάκη και στο Μαρούσι (ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Μπουκιά & Συχώριο Κουζίνα από τον Ηλία Μαμαλάκη, και στο Μαρούσι. Και ποιος δεν αγάπησε τον καταξιωμένο επαγγελματία και μάγειρα Ηλία Μαμαλάκη μέσα από της εκπομπές του σε αυτά τα υπέροχα γευστικά ταξίδια αλλά διαβάζοντας και τα βιβλία μαγειρικής που έχει εκδώσει αναδεικνύοντας τις υπέροχες συνταγές της ελληνικής κουζίνας που ξυπνούν παραδοσιακές μνήμες του τόπου μας. Ο Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά, δούλεψε πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια, ασχολήθηκε με τη γαστρονομία. Από  το 1993 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά και με τη μαγειρική. Έχει γράψει μέχρι τώρα 11 βιβλία και στο ενεργητικό του έχει πολλές συνεργασίες με μεγάλους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς ιδιωτικούς σταθμούς όπως και με την κρατική τηλεόραση ΕΡΤ. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και βασικά σε εκπομπές μαγειρικής  με θέμα την γαστρονομία. Μετά λοιπόν  από