Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!






Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Μια πολύ εύκολη συνταγή μα συγχρόνως και πολύ γευστική την οποία μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε  ημέρα και ώρα της εβδομάδας χωρίς να σπαταλήσετε μεγάλο χρηματικό ποσόν 
 για την κατασκευή της συνταγής.

Ένα φαγητό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους με κυρίαρχο συστατικό το χοιρινό και μοσχαρίσιο λουκάνικο το οποίο ψήνετε μέσα σε μια καταπληκτική μαριναδα από χυμό πορτοκάλι και λίγα μυρωδικά θυμάρι και ρίγανη, το μπουκοβο και η γλυκιά πάπρικα το απογειώνει δίνοντας του μια μικρή νότα καυτερής γεύσης στο τελείωμα.

Ένα μικρό μυστικό για της πατάτες πριν τις βάλουμε στο φούρνο για να ψηθούν  μπορούμε να τις βράσουμε σε μια κατσαρόλα  για 6-7 λεπτά μαζί με νερό και λίγο χυμό λεμονιού! αυτό το κάνουμε για να μείνουν οι πατάτες ακέραιες και έτσι να μην μας διαλυθούν κατά το ψήσιμο.

Εμείς χρησιμοποιήσαμε για το φαγητό μας ένα μικρό ανοξείδωτο ταψί 35cm εάν βάλετε μεγαλύτερο ταψί θα αυξήσετε και λίγο της ποσότητες αν θα μαγειρέψετε για ποιο πολλά άτομα, τα λουκάνικα που χρησιμοποιήσαμε είναι Τα μοναδικά λουκάνικα τις εταιρίας Μουτεβελής με παραδοσιακές συνταγές και πάντα άριστης ποιότητας υλικά!




Υλικά
1,5 κιλό πατάτες
3 μακριά λουκάνικα με πράσο και μυρωδικά σύνολο 650 γραμμάρια 
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι
Λίγη Πάπρικα γλυκιά η γλυκό κόκκινο πιπέρι
1,5 κουταλάκι του γλυκού Μπουκάβο
λίγο τυρί τριμμένο εμείς χρησιμοποιήσαμε κασέρι πικάντικο 


Υλικά για την Μαριναδα
τον χυμό από 3 πορτοκάλια
τον χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουτάλια της σούπας πικάντικη μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας πικάντικη κέτσαπ
λίγη ρίγανη
Λίγο θυμάρι
όλα τα υλικά τα κτυπάμε για λίγο μαζί σε ένα μικρό μπολ.



Εκτέλεση συνταγής



Πρώτα φτιάχνουμε την μαριναδας μας στύβουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και το λεμόνι προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγη ρίγανη και τα κτυπάμε λίγο όλα μαζί να ομογενοποιηθούν.






Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κιδωνατες τις βάζουμε στο ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και την πάπρικα και το μπουκοβο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάνε παντού όλα τα υλικά στο τέλος βάζουμε και την μίση ποσότητα από την μαριναδα και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά όλα τα υλικά να πάνε  πάνω στις πατάτες.

Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά διαγώνια κομμάτια να είναι έτοιμα να τα βάλουμε για ψήσιμο στο ταψί.
βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 - 220 βαθμούς για μια ώρα.



Μόλις περάσει μισή ώρα βγάζουμε το ταψί με τις πατάτες και προσθέτουμε τα λουκάνικα μαζί με την υπόλοιπη ποσότητα της μαριναδας και βάζουμε το θυμάρι και την ρίγανη! τα μυρωδικά δεν τα βάζουμε από την αρχή διότι θα καούν και θα πικρίσουν! επίσης τα λουκάνικα δεν τα βάζουμε και αυτά από την αρχή διότι δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο.

βάζουμε λοιπόν ξανά το ταψί στο φούρνο για άλλη μισή ώρα! και 10 λεπτά πριν το βγάλουμε τρίβουμε από επάνω το τυρί για να κάνει μια κρούστα και να δώσει μια έχτρα γεύση! μόλις είναι έτοιμο κλείνουμε την φωτιά το αφήνουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε στα πιάτα μας.






Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ