Αναρτήσεις

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εικόνα
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Με ορκισμένους φίλους, αλλά και εχθρούς, η μελιτζάνα αποτελεί ένα από τα πιο περίεργα -γευστικά αλλά και οπτικά- λαχανικά με πολλοστά οφέλη, τα οποία πρέπει να σας κάνουν να αναθεωρήσετε, αν ανήκετε στους εχθρούς της. Η μελιτζάνα είναι καλή πηγή φυτικών ινών και φυλλικού οξέος. Το χρώμα του δέρματός της οφείλεται στις ανθοκυανίνες που είναι μια σειρά ενώσεων με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι μελιτζάνες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ελαστικότητα των αγγείων, βελτιώνοντας έτσι τη ροή του αίματος. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν όχι μόνο στην καλή λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος, αλλά προστατεύουν και την καρδιά. Διατηρούν επίσης υπό έλεγχο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, μειώνουν τη χοληστερόλη και βοηθούν στη διαχείριση του βάρους. ΥΛΙΚΑ 1 κιλο μοσχάρι ελιά η κιλότο 2 κρεμμύδια ξερά 3 σκελίδες σκόρδο Ελαιόλαδο Αλάτι  πιπέρι 4 κόκκους μπαχάρι Λίγο άσπρο κρασί Πελτέ Χυμό ντ

Συνταγή Χταπόδι μπεκρής μεζές

Εικόνα
Μια εύκολη απλή καλοκαιρινή συνταγή για μεζέ χταποδιού!! Εκτός από κόκκινο κρασί για καλυτέρα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκό κρασί μαυροδάφνη. Η ονομασία μπεκρής μεζές δόθηκε διότι το χταπόδι βράζει και μαλακώνει μέσα στο κρασί Αυτό το καθιστά να είναι πολύ μαλακό και σύγχρονος γευστικό! ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 1 χταπόδι φρέσκο η κατεψυγμένο γύρω στα 1200 – 1500 γραμμάρια 1 νεροπότηρο κόκκινο γλυκό κρασί η  για το βράσιμο του χταποδιού Βαλσαμικο ξύδι για το σβήσιμο 250ml ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο για το βράσιμο στο χταπόδι Πιπέρι μαύρο  Αλάτι μια πρέζα διότι το χταπόδι αποτελείτε από πολύ αλάτι 3 φύλλα δάφνης  2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα Κρέμα βαλσαμικού Λίγο τριμμένο σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Πλένουμε καλά το χταπόδι και το καθαρίζουμε διαχωρίζουμε το κεφάλι την κουκούλα από τα πλοκάμια καθαρίζουμε καλά την κουκούλα και την γυρίζουμε ανάποδα να καθαριστεί και αυτή εσωτερικά και πετάμε το ράμφος του. Το βάζουμε σ

Μπουτάκια κοτόπουλου μίνι στο φούρνο με πατάτες Baby και πολύχρωμες πιπεριές

Εικόνα
Μπουτάκια  μίνι στο φούρνο με πατάτες Baby και πολύχρωμες πιπεριές Ένα πολύ όμορφο και γευστικό φαγητό χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας το οποίο άνετα μπορείτε να το φτιάξετε για τα μικρά παιδιά σας. Καλοκαιρινό φαγητό με την προσθήκη άφθονης πολύχρωμης πιπεριάς που γλυκαίνει και νοστιμίζει το κοτόπουλο. Το κρέας του κοτόπουλου, κατέχει σημαντική θέση στο διαιτολόγιό μας, διότι έχει υψηλή διατροφική αξία, ενώ παράλληλα δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με περιττές θερμίδες, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά. Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, οι οποίες προσφέρουν στον οργανισμό τα απαραίτητα αμινοξέα, δηλαδή τα απαραίτητα δομικά υλικά για κυτταρική λειτουργία. Παράλληλα, είναι πτωχό σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, τα οποία αυξάνουν τη χοληστερίνη. Το κρέας του κοτόπουλου είναι καλή πηγή φωσφόρου και πάρα πολύ καλή πηγή νιασίνης, βιταμίνης Β6 και σεληνίου. Υλικά 1 συσκευασία   Μπουτάκια από κοτόπουλο MIMIKOS. 1 συσκευασία στρογγυλές πατάτες μικρές baby 4 Πιπεριές 

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Εικόνα
Σας γράφουμε ορισμένα πράγματα όσον αφορά το ψήσιμο της χοιρινής μπριζόλας στα κάρβουνα……….. Είτε ψήνετε στα κάρβουνα είτε στο γκάζι, αυτό που καθορίζει περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τόσο ο τύπος ψησταριάς όσο η σωστή τεχνική ψησίματος και η σωστή τοποθέτηση της φωτιά και των κάρβουνων. Όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά τότε αραιώστε τα ώστε να δημιουργήσετε την πολυπόθητη θράκα. Επιλέξτε εσείς την ένταση της θερμότητας ανάλογα με το κρέας που θέλετε να ψήσετε. Tα καλύτερα κάρβουνα είναι τα δρύινα, γιατί κρατάνε περισσότερο. Αποφύγετε αυτά από πεύκο ή έλατο γιατί περιέχουν ρητίνη, καθώς επίσης και της ελιάς, γιατί τινάζονται κατά την διάρκεια του ανάμματος της φωτιάς. Tο ψήσιμο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μαγειρέματος των τροφίμων. Eπειδή τα τρόφιμα όταν ψήνονται χάνουν μέρος από το λίπος τους, είναι λιγότερο λιπαρά, άρα και πιο υγιεινά. Ρύθμισε το ύψος της σχάρας. Οι περισσότερες ψησταριές διαθέτουν ρυθμιζόμενο ύψος σχάρας που σου επιτρέπει να