ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΝΩΠΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ (590g) ΜΙΜΙΚΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΝΩΠΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ (590g) ΜΙΜΙΚΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Το μπούτι είναι πιο ζουμερό και λιπαρό κομμάτι από το στήθος. Έχει άφθονες ποσότητες βιταμίνης Β12 καθώς επίσης σεληνίου και φωσφόρου. Για ένα πιο άπαχο γεύμα μπορείτε να αφαιρέσετε το δέρμα από το μπούτι. Προτιμάται παναρισμένο, στο φούρνο αλλά και μαγειρευτό.





ΥΛΙΚΑ

Κοτόπουλο μπουτάκια νωπά τυποποιημένα (590g) ΜΙΜΙΚΟΣ 
Μερικές πατάτες
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
1 μικρή συσκευασία μανιτάρια
1 μουστάρδα Παπαδημητρίου Καλαμάτα πικάντικη
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο  φυσικό χυμό λεμόνι







ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα πυρέξ ταψί γυάλινο βάζουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε καθαρίσει κομμένες σε κυδωνάτα κομμάτια.

Ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρές ροδέλες μαζί και τα μανιτάρια κομμένα στα δυο!! τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε αλλά τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.

Προσθέτουμε τα μπουτάκια βάζουμε αλάτι πιπέρι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την πικάντικη μουστάρδα το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Έχουμε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά και ψήνουμε στο πάνω κάτω στους 210 220 βαθμούς.

Νερό δεν βάζουμε στο ταψί διότι βγάζουν οι πιπεριές και τα μανιτάρια!!! ψήνουμε περίπου για 1 ώρα και 30 λεπτά και γυρίζουμε τις πατάτες και τα μπουτάκια περίπου στα πρώτα 45 λεπτά.





Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι