Μακαρόνια ολικής άλεσης με Ντοματινια Πεστο και τυρί Ριγκοτα Ιταλίας (ανθότυρο)
ΥΛΙΚΑ
Μια συσκευασία 500 γραμ 6 νούμερο ζυμαρικά ολικής αλέσεως.
500-600 γραμ ντοματίνια
Σάλτσα Barilla Pesto 125 γραμ
Τυρί Ρικοτα ΙΤΑΛΙΑΣ (250g)
Αλάτι πιπέρι
Φιστίκι Αίγινας
Λίγο βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Προθερμαίνουμε καλά ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ένα κομμάτι βούτυρο και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε τσιγαρίζοντας πολύ καλά τα ντοματινια μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους και λίγο πριν είναι έτοιμα αλατοπιπερώνουμε.
Όταν τελειώσουμε με τα ντοματινια ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα ζυμαρικά μαζί με τα ντοματινια και την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί.
Σε ένα μικρό γυάλινο μπολ ανακατεύουμε μαζί τα δυο υλικά το πεστο βασιλικού μαζί με το ανθότυρο Ιταλίας και προσθέτουμε το μείγμα μέσα και πάνω στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά να δέσει όλη η σάλτσα καλά.
Προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι και τρίβουμε από πάνω το φιστίκι.
Σερβίρουμε ζεστό στο πιάτο μας συνοδείας ενός κόκκινου κρασιού.
Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos