Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα από χωριάτικα λουκάνικα



Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα  απο χωριάτικα λουκάνικα.

Με πάθος, αφοσίωση και καινοτομία, η Barilla εδώ και 140 χρόνια τελειοποιεί συνεχώς τα ζυμαρικά της. Barilla Fusilli, τώρα με βελτιωμένο σχήμα, για να δένουν καλύτερα με τη σάλτσα.

Τα Fusilli γεννήθηκαν στην κεντρική και βόρεια Ιταλία και οφείλουν το όνομά τους στην ανέμη, όπου τυλιγόταν το μαλλί. Χαρακτηρίζονται από τη μορφή τριών περιπλεγμένων πτερυγίων που περιστρέφονται αρμονικά, σχηματίζοντας ένα σπιράλ, το οποίο αιχμαλωτίζει κάθε είδους σάλτσα.

Εύκολο | Μερίδες 4 | όχι πολύ ακριβό |30 Προετοιμασία  | 20-30  Μαγείρεμα |




Υλικά (Ingredients):

400 gr 1 Συσκευασία ζυμαρικά Barilla Tri-Color Pasta
680gr Pummaro σπιτική τομάτα στον τρίφτη μπουκάλι 
4-5 λουκάνικα μοσχαρίσια χωριάτικα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο 
240gr 1φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 πιπεριές μεγάλες πράσινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
3 πιπεριές μεγάλες Κόκκινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
5gr 1 κ.γ πελτέ ντομάτας (Προαιρετικά) 
Αλάτι πιπέρι
5gr 1κ/γ Μπούκοβο
200gr νερό ζέστο
Λίγο φρέσκο βούτυρο 
Ρίγανη, 
Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση.
1 ποτήρι λευκό κρασί 
1κ/γ 5gr Ξερό βασιλικό η Ρίγανη




Εκτέλεση συνταγής  Préparation :

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου η όπως τα θέλουμε εμείς.
Βάζουμε το τηγάνι μας να πιάσει θερμοκρασία ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα λουκάνικα που τα έχουμε κόψει σε μικρές ροδέλες.
Μόλις τα λουκάνικα  πάρουν καλό χρώμα και από τις δυο πλευρές τα βγάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι και αμέσως στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε τις πιπεριές αν χρειαστεί θα συμπληρώσουμε λίγο ελαιόλαδο η βούτυρο τσιγαρίζουμε καλά τις πιπεριές και στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο τσιγαρίζουμε και αυτό και μόλις είναι έτοιμες σβήνουμε με το λευκό κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και τις βάζουμε και αυτές στο ίδιο ταψάκι με τα λουκάνικα.

Συνεχίζουμε πάντα στο ίδιο σκεύος και σοτάρουμε τον πελτέ μαζί και το μπουκοβο να βγάλει τα αρώματα του συνεχίζουμε και με τις ντομάτες μόλις η ντομάτα πάρει μερικές βράσεις ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα και τις πιπεριές προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και  μπορεί να χρειαστεί να ρίξουμε λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15-20 λεπτά το φαγητό θα είναι έτοιμο όταν μείνει μόνο με το λάδι σε αυτό το σημείο προσθέτουμε ένα κομματάκι βούτυρο να δέσει η σάλτσα.

Στο τέλος προσθέτουμε και την ρίγανη γιατί η ρίγανη δεν πρέπει να βράσει πολύ ώρα μέσα στην σάλτσα διότι θα πικρίσει ενώ στο τέλος θα είναι φρέσκια με το άρωμα της.  Σερβίρουμε στα πιάτα μας το φαγητό μπορούμε να το συνδυάσουμε με ότι ζυμαρικό θέλετε.

Οι σάλτσες με ντομάτα είναι δυνατές, με υψηλή οξύτητα και συχνά περιέχουν πλούσια κόκκινα κρέατα. Λόγω της οξύτητας της ντομάτας ένα συγγενικό στυφό κόκκινο κρασί με μέτριο σώμα είναι η καλύτερή σας επιλογή.





Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι