Ρύζι με μανιτάρια και σάλτσα Μαδέρα | Madeira Recipe.
«Ενισχυμένο» κρασί από την Πορτογαλία με καταγωγή από τα ομώνυμα νησιά. Στη μαγειρική, είναι πασίγνωστη η σάλτσα με το κρασί αυτό, η οποία συνήθως συνοδεύει βαριά κρεατικά. Η Μαδέρα είναι ένας ενισχυμένος οίνος που παρασκευάζεται στα πορτογαλικά νησιά της Μαδέρας , στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής. Η Μαδέρα παράγεται σε ποικίλες μορφές που κυμαίνονται από ξηρά κρασιά που μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ως απεριτίφ σε γλυκά κρασιά που συνήθως καταναλώνονται με επιδόρπιο . Οι φτηνότερες εκδόσεις μαγειρέματος συχνά αρωματοποιούνται με αλάτι και πιπέρι για χρήση στο μαγείρεμα, αλλά αυτές δεν είναι κατάλληλες για κατανάλωση ως ποτό. ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα άσπρα Μανιτάρια πορτομπέλο 1 κρασί Madeira, (Μαδέρα) η εναλλακτικά Μαυροδάφνη Πατρών Ελαιόλαδο Βούτυρο 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια 3 σκελίδες σκόρδο Βασιλικός Τυρί τριμμένο κίτρινη Μοτσαρελα Αλάτι πιπέρι 1 κούπα ζωμό βοδινού 1 κούπα κρέμα γάλακτος 1 1/2 κούπα κρασί Madeira, (Μαδέρα) η εναλλακτ