Αναρτήσεις

Μπακαλιάρος σκορδοστούμπι με πατάτες στο φούρνο

Εικόνα
Ο μπακαλιάρος (Merluccius merluccius, Μερλούκιος ο γνήσιος) είναι είδος ψαριού το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Μερλουκίδων. Έχει λέπτο και επίμηκες σώμα. Απαντάται στο βορειοανατολικό Ατλαντικό, συμπεριλαμβανμένης της Μεσογείου και της Μαύρης θάλασσας. Το είδος είναι σημαντικό εμπορικό αλίευμα, καθώς υπολογίζεται ότι το 2011 αλιεύτηκαν 94.166 τόνοι μπακαλιάρου.  Η συχνή κατανάλωση μπακαλιάρου θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε καρδιαγγειακά νοσήματα, περιορίζει τον κίνδυνο ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων, ενδυναμώνει την νοητική δραστηριότητα του εγκεφάλου και τη μνήμη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Συμβάλλει επίσης στην εξασφάλιση μιας σωστής και υγιεινής διατροφικής συμπεριφοράς. Στην Ελλάδα, ο βακαλάος εισάγεται από τις βόρειες χώρες και διατίθεται ως κατεψυγμένο προϊόν ή σε μορφή καθαρισμένου φιλέτου χωρίς κόκκαλο, έτοιμου για μαγείρεμα. Το έθιμο του μπακαλιάρου Παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας του Ευαγγελισμού, η οποία έχει πια διττή σημασ

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Εικόνα
Το χοιρινό κρέας είναι καλή πηγή βιταμινών, 100γρ χοιρινού δίδουν πάνω από το 50% των αναγκών σε θειαμίνη, πάνω από το 35% νιασίνη, πάνω από 35% σε Β6. Περιέχει καλές ποσότητες σιδήρου, ψευδαργύρου. Τα 100γρ χοιρινού προσφέρουν 0,7-1,1mg ποιοτικού και καλά απορροφήσιμου σιδήρου και 2,6-2,7mg ψευδαργύρου, δηλαδή το 10% και 25%, αντίστοιχα, των ημερήσιων αναγκών. Ίδια ποσότητα μοσχαριού (100γρ) προσφέρει κοντά στο 20% και 50% των αναγκών μας σε σίδηρο και ψευδάργυρο, αντίστοιχα. Χοιρινές μπριζόλες παίρνουμε από το λαιμό και από τη ράχη του χοιρινού. Το τετράγωνο κομμάτι της ράχης ονομάζεται καρέ και από εκεί παίρνουμε τις σπαλομπριζόλες και τις μπριζόλες από τα πλευρά, ενώ από το μέρος πάνω από το μπούτι του ζώου παίρνουμε τις κόντρα. Η λέξη μαρινάδα προέρχεται από την λατινική λέξη marinara που σημαίνει αυτό που προέρχεται από τη θάλασσα ή αυτό που αντέχει στα μεγάλης διάρκειας θαλασσινά ταξίδια. Αποφασίσατε να μαγειρέψετε κρέας, αλλά θέλετε να του δώσετε μια

Γρήγορο παγωτό Μπανάνα

Εικόνα
Το όνομα μπανάνα προέρχεται από το αραβικό banan που σημαίνει δάχτυλο. Η μπανάνα παράγεται σε τροπικό κλίμα και συνεχίζει να ωριμάζει και να παίρνει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, ακόμη και αφού έχει περισυλλεχτεί. Οι ευεργετικές της ιδιότητες χαρίζουν μακροζωία και καλή υγεία στον οργανισμό μας. Σε γενικές γραμμές, η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη C, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρος, βιταμίνη Α και Ε, φώσφορος, ασβέστιο, ψευδάργυρος. Το κάλιο προστατεύει τον οργανισμό από την υπέρταση, αποπέμπει το περίσσευμα νατρίου, βελτιώνει το μυϊκό σύστημα, βελτιώνει το γαστρεντερικό σύστημα, προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα και αποτελεί μία σημαντική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Γρήγορο παγωτό μπανάνα.   ΥΛΙΚΑ   3 μπανάνες  λίγο γάλα εβαπορέ 1 ποτηράκι του κρασιού  1 κ/Σ ζάχαρη-άχνη  το χυμό από ένα λεμόνι  έναν πολυκοφτι το γνωστό μουλτι.    ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια μέσα στο μου

Εύκολη Πίτσα Με Ψωμί Του Τοστ

Εικόνα
Η πίτσα είναι φαγητό αποτελούμενο από ψημένη ζύμη, και μείγμα λαχανικών ή και αλλαντικών. Υπάρχουν δύο βασικά είδη πίτσας, η ιταλική και η καναδική.  Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική. Η καναδική έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω. Η καναδική υπάρχει κατά κανόνα σε τρία μεγέθη: ατομική, οικογενειακή (ή μεσαία) και γίγας. Το έδεσμα έχει ιταλική προέλευση και η λέξη εμφανίστηκε ήδη από τον 16ο αιώνα στη Νάπολη. Σήμερα, μαζί με τα μακαρόνια (σπαγγέτι) θεωρείται κατ'εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό φαγητό. Η κυβέρνηση της χώρας προστατεύει με νόμο την παραδοσιακή ιταλική πίτσα. Βέβαια, σύγχρονες μελέτες αναφέρουν πως η πίτσα μάλλον οφείλει το σχήμα της στους Πέρσες, οι οποίοι κατά τις εκστρατείες τους έψηναν ψωμί στις στρογγυλές ασπίδες τους. Η σύλληψη όμως της ιδέας της πίτσας (στρογγυλή βάση από ζύμη ψωμιού και επάνω στρώση α

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

Εικόνα
Μοσχαρίσιο κρέας  Αποτελεί τη βασικότερη πηγή σιδήρου με την καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα. Αυτό σημαίνει πως ο σίδηρος που προσλαμβάνεται από το κόκκινο κρέας απορροφάται καλύτερα από το σίδηρο που βρίσκεται στις φυτικές τροφές.  Μπιφτέκια με κιμά από μοσχάρι Τα καλύτερα κομμάτια του μοσχαριού για κιμά σε αυτήν την περίπτωση είναι τα καπάκι, λάπα, σπάλα ή ελιά. Μπιφτέκια στην σχάρα στα κάρβουνα, μαζί με σαλάτα εποχής και συνοδευτικό μακαρονάκι κοφτό με λίγο τυρί κασέρι τριμμένο!!!! η με ένα πιάτο άγρια χόρτα βουνού πασπαλισμένα με φρέσκο ελαιόλαδο και λεμόνι!!!! Είμαι πάντα κλασικός στο μαγείρεμα και ειδικά αυτές τις εποχές της κρίσης δεν είναι να κάνουμε πειράματα!!!  Φαγητά δοκιμασμένα, όχι ιδιαίτερα μεγάλο το κόστος ,και συγκεκριμένα για να χορτάσουν όλοι στην οικογένεια με γεύση σταθερής αξίας. ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΥΛΙΚΑ ποσότητα για 4 άτομα 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 3 ξερά κρεμμύδια 3 αυγά ( τα αυγά μην τα παρεξηγείτε για χοληστερίνη

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ VIDEO

Εικόνα

ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΒΟΥΝΟΥ

Εικόνα
ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΒΟΥΝΟΥ Ο οδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο. Το τραίνο έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με ξεχωριστό ενδιαφέρον περιήγησης. Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας που ξεκινά από το Διακοπτό, ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή 22 χιλιομέτρων που διανύει πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ/ώρα στην απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ/ώρα στο οδοντωτό κομμάτι. Ραδίκια Από τα αγαπημένα άγρια χόρτα της Μεσογείου. Διακρίνονται στα άγρια και τα ήμερα ραδίκια ή αλλιώς αντίδια. Τα άγρια ραδίκια έχουν πικρή γεύση σε σχέση με τα ήμερα. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C, σίδηρο, κάλιο, μαγγάνιο. Η αφθονία τους σε Β-καροτένιο θωρακίζει τον οργανισμό και προλαμβάνει την ανάπτυξη των ελεύθερων ριζών, συμβάλλοντας στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα. Η πικρή τους