Εύκολη Πίτσα Με Ψωμί Του Τοστ




Η πίτσα είναι φαγητό αποτελούμενο από ψημένη ζύμη, και μείγμα λαχανικών ή και αλλαντικών. Υπάρχουν δύο βασικά είδη πίτσας, η ιταλική και η καναδική. 

Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική. Η καναδική έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω. Η καναδική υπάρχει κατά κανόνα σε τρία μεγέθη: ατομική, οικογενειακή (ή μεσαία) και γίγας.

Το έδεσμα έχει ιταλική προέλευση και η λέξη εμφανίστηκε ήδη από τον 16ο αιώνα στη Νάπολη. Σήμερα, μαζί με τα μακαρόνια (σπαγγέτι) θεωρείται κατ'εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό φαγητό. Η κυβέρνηση της χώρας προστατεύει με νόμο την παραδοσιακή ιταλική πίτσα.

Βέβαια, σύγχρονες μελέτες αναφέρουν πως η πίτσα μάλλον οφείλει το σχήμα της στους Πέρσες, οι οποίοι κατά τις εκστρατείες τους έψηναν ψωμί στις στρογγυλές ασπίδες τους. Η σύλληψη όμως της ιδέας της πίτσας (στρογγυλή βάση από ζύμη ψωμιού και επάνω στρώση από τυρί, ελαιόλαδο, λαχανικά και μυρωδικά) έγινε στην Αρχαία Ελλάδα
όπου το φαγητό αυτό ονομάζονταν πλακούντας και στα Βυζαντινά χρόνια πίτα.

Εύκολη Πίτσα Με Ψωμί Του Τοστ. Ιδανική και για γενέθλια η παιδικό πάρτι!
ΥΛΙΚΑ
1 μικρό πακέτο ψωμί του τοστ
1 βιταμ σοφτ
1 κέτσαπ πικάντικο
Λίγη ρίγανη
10-15 φέτες τυρί του τοστ
10-15 φέτες ζαμπόν η παριζα
5 φέτες μπέικον 
Σαλάμι αέρος προαιρετικό
100 γρα τυρί τριμμένο ενταμ η κουντα
Μερικές πιπεριές πράσινες και κόκκινες
Μανιτάρια προαιρετικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο ταψί τοποθετούμε τις φέτες του τοστ αφού πρώτα έχουμε αλείψει με βούτυρο την επιφάνεια του ταψιού!!! Επίσης βουτυρώνουμε ελαφρός και την επιφάνεια από τις φέτες του τοστ!
Συνεχίζουμε ρίχνοντας πάνω στις φέτες την κέτσαπ και στρώνουμε να πάει παντού καλά σε όλες τις φέτες, στο τέλος προσθέτουμε λίγη ρίγανη!
Συνεχίζουμε βάζοντας τις φέτες τυρί και τις φέτες από την παριζα! Τοποθετούμε και τα κομμάτια από το μπέικον!
Στη συνέχεια στρώνουμε τις πιπεριές εναλλάξ τα χρώματα η και τα μανιτάρια που είναι προαιρετικά και στο τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με λίγο τυρί τριμμένο πασπαλίζουμε να πάει παντού!! 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω στους 200 βαθμούς! στα πρώτα 10 λεπτά! μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 για άλλα 20 λεπτά.
Ιδανική και για γενέθλια η παιδικό πάρτι! σερβίρετε και σε θερμοκρασία δωματίου κομμένες οι φέτες ΤΟΣΤ σε μικρά τρίγωνα κομμάτια.

Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι