Αναρτήσεις

Κοκκινιστό μοσχάρι της γιαγιάς με τηγανητές πατάτες

Εικόνα
Κοκκινιστό μοσχάρι της γιαγιάς με τηγανητές πατάτες Η δομή του λίπους στα μέρη του μοσχαρίσιου κρέατος είναι η εξής: Χαμηλά σε περιεκτικότητα σε Λιπαρά: Φιλέτο, στρογγυλό, κόντρα. Μέτρια σε περιεκτικότητα σε Λιπαρά: Τρανς, κιλότο, νουά, σπάλα. Υψηλά σε περιεκτικότητα σε Λιπαρά: Λαιμός, στήθος, στηθοπλευρές, λάπα. Κότσι - Ποντίκι: Το μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό και πλούσια σε κολλαγόνο (ιδιαίτερα το μπροστινό που δένει τέλεια τις σάλτσες. Γίνεται ιδανικά κοκκινιστό, κρασάτο, στιφάδο, λεμονάτο ή βραστό αλλά είναι εξαιρετικό το κόκαλο για ζωμούς και σούπες. Κότσι - Ποντίκι: Το μέρος από το μοσχάρι που έχω διαλέξει για να σας το παρουσιάσω και με αυτό θα φτιάξω μια υπέροχη κοκκινιστή σάλτσα! Το φαγητό μου θα το συνοδεύω με σπιτικές τηγανητές πατάτες τηγανισμένες σε καλαμποκέλαιο στην φριτέζα. ΥΛΙΚΑ | Ingrédients : Εύκολο | Μερίδες 6  | όχι πολύ ακριβό  | 30 Προετοιμασία  |  40-60  Μαγείρεμα Υλικά (για 6 μερίδες) 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, χωρίς κόκαλ

Classic Minestrone Soup Σούπα μινεστρόνε (minestrone)

Εικόνα
Classic Minestrone Soup  Σούπα μινεστρόνε (minestrone) Πρόκειται για μια εξαιρετικά νόστιμη και θρεπτική σούπα λαχανικών με ζυμαρικά ή ρύζι και φασόλια , ιταλικής προέλευσης, η οποία αποτελεί την τέλεια επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα και όχι μόνο. Είναι ένα από τα πιο παλιά φαγητά της ιταλικής αγροτικής κουζίνας, νόστιμο και θρεπτικό, που αξιοποιεί σχεδόν όλα τα περισσεύματα από λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά ή και ρύζι και σε γλυτώνει (με μαγικό τρόπο) από την απελπισία της καθημερινότητας Η λέξη “μινεστρόνε” (minestrone) ουσιαστικά σημαίνει πηκτή σούπα λαχανικών και στην Ιταλία υπάρχουν πολυάριθμες εκδοχές του συγκεκριμένου πιάτου. Εύκολο | Μερίδες 6  | όχι πολύ ακριβό  | 30 Προετοιμασία  |  40-50  Μαγείρεμα ΥΛΙΚΑ | Ingrédients : 100-150 Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα  2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια 2 καρότα μεγάλα κομμένα σε κύβους Λίγο αλάτι Αρκετό πιπέρι 2 κλωνάρια σέλερι  2 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε κύβους Kριθαράκι μέτριο 100gr Χυμός σε ψιλοκ

Πανεύκολη Χωριάτικη σπιτική Πρασόπιτα.

Εικόνα
Πανεύκολη Χωριάτικη σπιτική Πρασόπιτα. Οι χωριάτικες πίτες με παραδοσιακό φύλλο, παραμένουν σταθερή επιλογή για μεγάλο πλήθος κόσμου, με γέμιση που μας θυμίζει το γευστικό παρελθόν μας. Το πράσο, είναι ένα τρόφιμο με αρκετά οφέλη για τον οργανισμό μας, το οποίο καλό θα ήταν να το εντάξουμε στη διατροφή μας, είτε ωμό είτε μαγειρεμένο. Αφήνοντάς το μάλιστα 5 περίπου λεπτά κομμένο, οι θειούχες ουσίες μετατρέπονται σε αλισίνη και έτσι λαμβάνουμε καλύτερα τα οφέλη. Μελέτη έχει δείξει ότι σε σχέση με το βράσιμο, το μαγείρεμα στον ατμό είναι καλύτερο για να λάβουμε καλύτερα τα θρεπτικά του συστατικά. Εάν δεν μπορείτε να «συνηθίσετε» την έντονη, αλλά και γλυκιά ταυτόχρονα γεύση του πράσου στη σαλάτα σας, εντάξτε το μέσα στη μαγειρική σας. Συνδυάστε το είτε κομμένο μέσα σε ομελέτα, είτε σε παραδοσιακές πίτες που φτιάχνουμε στο σπίτι μας, είτε και ως συνοδευτικό σε κάποιο άλλο κυρίως γεύμα.   Εύκολο | Μερίδες 10  | όχι πολύ ακριβό  | 50 Προετοιμασία  |  50-60  Μαγείρεμα  Ταψί  ανοξείδωτο 32 cm