Classic Minestrone Soup Σούπα μινεστρόνε (minestrone)
Classic Minestrone Soup Σούπα μινεστρόνε (minestrone)
Πρόκειται για μια εξαιρετικά νόστιμη και θρεπτική σούπα λαχανικών με ζυμαρικά ή ρύζι και φασόλια, ιταλικής προέλευσης, η οποία αποτελεί την τέλεια επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα και όχι μόνο. Είναι ένα από τα πιο παλιά φαγητά της ιταλικής αγροτικής κουζίνας, νόστιμο και θρεπτικό, που αξιοποιεί σχεδόν όλα τα περισσεύματα από λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά ή και ρύζι και σε γλυτώνει (με μαγικό τρόπο) από την απελπισία της καθημερινότητας
Η λέξη “μινεστρόνε” (minestrone) ουσιαστικά σημαίνει πηκτή σούπα λαχανικών και στην Ιταλία υπάρχουν πολυάριθμες εκδοχές του συγκεκριμένου πιάτου.
Εύκολο | Μερίδες 6 | όχι πολύ ακριβό | 30 Προετοιμασία | 40-50 Μαγείρεμα
ΥΛΙΚΑ | Ingrédients :
100-150 Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
2 καρότα μεγάλα κομμένα σε κύβους
Λίγο αλάτι
Αρκετό πιπέρι
2 κλωνάρια σέλερι
2 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε κύβους
Kριθαράκι μέτριο 100gr
Χυμός σε ψιλοκομμένη ντομάτα 350gr
Νερό 1 λίτρο
5gr 1κ/γ Μπούκοβο
Εκτέλεση συνταγής Préparation :
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μικρές ροδέλες.
Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο για να ζεσταθεί να τσιγαρίσουμε τα λαχανικά.
Αφού έχουμε τσιγαρίσει καλά όλα τα λαχανικά στην συνέχεια σοτάρουμε και την ντομάτα και μετά προσθέτουμε το νερό και το αλάτι πιπέρι μαζί και το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά βράζουμε για 20 με 30 λεπτά ανάλογος πως τα θέλετε.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το κριθαράκι και λίγο ακόμα ζεστό νερό αναλόγως πόσο πηχτή η αραιή την θέλετε βράζουμε το ζυμαρικό για 15 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε στα πιάτα μας μαζί με λίγο τυρί η τυρί κρέμα και λίγα κρουτόν η τριμμένα μεγάλα κομμάτια φρυγανιά και μπόλικο φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Σχόλια