Αναρτήσεις

Κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες στη γάστρα

Εικόνα
Η Κυριακή (ἀνέκαθεν) ήταν μια πολύ σημαντική γιορτινή ημέρα για όλη την οικογένεια ειδικά στο μεσημεριανό τραπέζι στο οποίο μαζεύονταν όλη η οικογένεια πιθανόν και συγγενείς μαζί για να τιμήσουν το παραδοσιακό τραπέζι της Κυριακής με ένα υπέροχο πιάτο ΣΥΓΟΥΡΑ τις περισσότερες φορές μαγειρευτό η φουρνιστό και η επιλογή πάντα το κρέας χοιρινό η μοσχάρι και ακόμα ποιο σωστά Παραδοσιακά αρνάκι η κατσικάκι στην γάστρα η στον φούρνο! Κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες στη γάστρα   Μέτριας Δυσκολίας | Οχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 30΄ | Χρόνος: 2:ωρες Υλικά (Ingredients): 2 κιλά κατσίκι, κατά προτίμηση (σπάλα και μπούτι) 5 μεγάλες πατάτες η πατάτες baby Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3/4 φλ. ελαιόλαδο = 180 ml Ελαιόλαδο 2 ζουμερά λεμόνια Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια 4 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. (κοφτή) ξερή Ρίγανη = 15 gr Δεντρολίβανο θυμάρι 2 κ.σ. (γεμάτες) μουστάρδα 150ml 1 φλ.μικρο κρασί λευκό Εκτέλεση συνταγής Préparation : Βγάζουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου

Τσιζκέικ με ζαμπαγιον (sabayon)

Εικόνα
  Τσιζκέικ με ζαμπαγιον (sabayon) Το τσιζκέικ είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά παγκοσμίως. Παρασκευάστηκε στη Νέα Υόρκη τέλη του 19ου αιώνα . Ωστόσο, η πρώτη συνταγή τσιζκέικ καταγράφηκε από τον Αθηναίο το 230 μ.Χ. καθώς το γλυκό το έφτιαχναν οι αρχαίοι Έλληνες , χιλιάδες χρόνια πριν. Η συνταγή ήταν η εξής: Αρχικά έλιωναν το τυρί σε ορειχάλκινο σκεύος και στη συνέχεια το ανακάτευαν με μέλι και με βρεγμένο αλεύρι σίτου, δηλαδή χυλό. Εκτός από την εκδοχή του τσιζκέικ που δε θέλει ψήσιμο, εξίσου δημοφιλής είναι πλέον στη χώρα μας και η πολύ νόστιμη ψημένη βερσιόν , που συναντάμε σε cafe και νέα ζαχαροπλαστεία. Η ζαμπαγιόνε παρασκευάζεται με ωμά αβγά, ζάχαρη και γλυκό κρασί, όπως η μαγιονέζα, ή σε (μπεν μαρί) οπότε παστεριώνονται τα αβγά και δεν υπάρχει φόβος για σαλμονέλα. Οι Ιταλοί βάζουν το ντόπιο κρασί Marsala, εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας, δηλαδή Μοσχάτο Λήμνου, σαμνιώτικο κλπ.). Μέτριας Δυσκολίας | Όχι ακριβό | Μερίδες: 6  | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος:

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες (Νέας Καρβάλης) Συνταγή Ζαχαροπλαστείου

Εικόνα
Ο κουραμπιές είναι ένα παραδοσιακό γλυκό παρασκευασμένο με γνήσια και αγνά υλικά όπως: αλεύρι, βούτυρο, και αμύγδαλα. Είναι ένα προϊόν που έχει το δικό του κομμάτι στην ιστορία και συντροφεύει με την ποιότητα του, τον τόπο μας, στην διάρκεια των χρόνων. Ο κουραμπιές είναι χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, όπως το μελομακάρονο, και που συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Το όνομά του προέρχεται από το Περσια Qurabiye , που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη.  Μικρασιάτες πρόσφυγες από την Καρβάλη της Καππαδοκίας δημιούργησαν στο Νομό Καβάλας το 1924 τη Νέα Καρβάλη και μετέφεραν την παραδοσιακή συνταγή κουραμπιέδων της Μικράς Ασίας. Έτσι σήμερα στην Ελλάδα οι πιο γνωστοί παραδοσιακοί κουραμπιέδες είναι αυτοί της Νέας Καρβάλης . Μέτριας Δυσκολίας | Οχι πολύ ακριβό | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος: 35-40 Παραδοσιακοί κουραμπιέδες (Νέας Καρβάλης) (Συνταγή Ζαχαροπλαστείου) Υλικ