Αναρτήσεις

Κλασικό καλαμποκόψωμο | ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Εικόνα
  Ψωμί Καλαμποκιού ΥΛΙΚΑ 200 γρ. Καλαμποκάλευρο 400 γρ. Αλεύρι αλεύρι Σκληρό Νο 1 Μύλοι Αγίου Γεωργίου 10 γρ. αλάτι Ιμαλάιων 2κ/γ 10 γρ. μαγιά 2κ/γ 10 γρ. ζάχαρη 2κ/γ 50 ml σπορέλαιο 3κ/σ 350 γρ. νερό Εμφιαλωμένο η φίλτρου θερμοκρασία 30 με 40 βαθμούς Εκτέλεση συνταγής   Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να διαλυθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα άλευρα και αφού κάνουμε καλή ομογενοποιήσει   ρίχνουμε το αλάτι και μετά το σπορέλαιο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη. Κλείνουμε την ζύμη αεροστεγώς σε ένα μπολ με λίγο λάδι στο πάτο και ξεκουράζουμε για μια 1 ώρα. Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε για 3 λεπτά βάζουμε μια λαδόκολλα σε μια φόρμα κέικ του ενός κιλού και τοποθετούμε την ζύμη μέσα στην φόρμα και με τα δάκτυλα μας φροντίζουμε να πάει η ζύμη σε όλο το μήκος της φόρμας ομοιόμορφα. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασ

Μπουγάτσα γλυκιά Θεσσαλονίκης συνταγή Ζαχαροπλαστείου

Εικόνα
Μερίδες 15 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά | αναμονή 1 με2 ΩΡΕΣ  | Εκτέλεση 40 - λεπτά Μπουγάτσα γλυκιά Θεσσαλονίκης συνταγή Ζαχαροπλαστείου ΥΛΙΚΑ 1 λίτρο γάλα 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 220 γρ. ζάχαρη 2 βανίλιες 5γρ. άνθος αραβοσίτου. 2 πρέζες αλάτι 50 γρ. βούτυρο αγελάδας κρύο 3 αυγά μεσαία μόνο οι κρόκοι Ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι 1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας 250 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ για τα φύλλα Για το τέλος Ζάχαρη άχνη Κανέλα Εκτέλεση συνταγής Σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το 1 λίτρο γάλα μαζί με την ζάχαρη και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας φωτιά προς το δυνατό δεν ανακατεύουμε καθόλου η ζάχαρη θα μας δώσει ένα στρώμα προστασίας αφήνουμε να πάρει βράση και πριν από αυτό βάζουμε το αλάτι μαζί με το άνθος αραβοσίτου. Μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε το σιμιγδάλι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίζει το μείγμα να δέσει να πήξει μόλις πήξει αφαιρούμε από την φωτιά και τρίβουμε μέσα στην κρέμα λίγο ξύσμα από λεμόνι ανακατεύ

Γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και ζυμαρικά βίδες

Εικόνα
Μερίδες 4 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά | αναμονή 30 λεπτά | Εκτέλεση 20 - 30 λεπτά Υλικά 500 gr γαρίδες φρέσκες   η κατεψυγμένες 50 gr ελαιόλαδο 15 gr φρέσκο βούτυρο Χ2 Αλάτι πιπέρι 30 gr κονιάκ 30 gr χυμό λεμόνι 1κ/σ πελτέ 1κ/γ μπουκοβο BARILLA | Σάλτσα Με Ελιές 400 gr Melissa Βίδες 500 gr Λίγο ξερό βασιλικό ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες αν είναι κατεψυγμένες. Αν έχουμε φρέσκιες γαρίδες τις πλένουμε καλά και τις καθαρίζουμε και βγάζουμε το (εντερακι) που έχουν  μέσα στο σώμα. Σε ένα σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε καλά το σκόρδο έπειτα ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε συνολικά για 3 λεπτά όχι παραπάνω. Βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι .Σβήνουμε με κονιάκ και με χυμό από λεμόνι και βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ. Βάζουμε ξανά στο σκεύος λίγο φρέσκο βούτυρο βάζουμε και σοτάρουμε τον πελτέ μαζί και το μπουκοβο να βγάλει τα αρώματα του και αμέσως ρίχνουμε