Γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και ζυμαρικά βίδες
Μερίδες 4 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά | αναμονή 30 λεπτά | Εκτέλεση 20 - 30 λεπτά
Υλικά
500 gr γαρίδες φρέσκες η κατεψυγμένες
50 gr ελαιόλαδο
15 gr φρέσκο
βούτυρο Χ2
Αλάτι πιπέρι
30 gr κονιάκ
30 gr χυμό
λεμόνι
1κ/σ πελτέ
1κ/γ μπουκοβο
BARILLA | Σάλτσα Με
Ελιές 400 gr
Melissa Βίδες 500gr
Λίγο ξερό βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βράζουμε τα ζυμαρικά
μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες
αν είναι κατεψυγμένες. Αν έχουμε φρέσκιες γαρίδες τις πλένουμε καλά και τις καθαρίζουμε
και βγάζουμε το (εντερακι) που έχουν μέσα
στο σώμα.
Σε ένα σκεύος βάζουμε
το ελαιόλαδο μαζί με λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε καλά το σκόρδο έπειτα ρίχνουμε
τις γαρίδες και τις σοτάρουμε συνολικά για 3 λεπτά όχι παραπάνω.
Βάζουμε ξανά στο σκεύος
λίγο φρέσκο βούτυρο βάζουμε και σοτάρουμε τον πελτέ μαζί και το μπουκοβο να βγάλει
τα αρώματα του και αμέσως ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας σιγοβράζουμε για 8 λεπτά προσθέτουμε
και την ζάχαρη και 2 λεπτά πριν γίνει η σάλτσα βάζουμε μέσα τις γαρίδες να ενσωματωθούν
με την σάλτσα.
Μόλις είναι έτοιμη η
σάλτσα βάζουμε μέσα τα ζυμαρικά μας κλείνουμε το μάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά
να ενσωματωθούν μαζί όλα τα υλικά στο τέλος ρίχνουμε πάλι λίγο φρέσκο πιπέρι μαζί
με ξερό βασιλικό και σερβίρουμε στα πιάτα.
Σχόλια