Κλασικό καλαμποκόψωμο | ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Ψωμί Καλαμποκιού
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. Καλαμποκάλευρο
400 γρ. Αλεύρι αλεύρι Σκληρό Νο 1 Μύλοι Αγίου Γεωργίου
10 γρ. αλάτι Ιμαλάιων 2κ/γ
10 γρ. μαγιά 2κ/γ
10 γρ. ζάχαρη 2κ/γ
50 ml σπορέλαιο 3κ/σ
350 γρ. νερό Εμφιαλωμένο η φίλτρου θερμοκρασία 30 με 40 βαθμούς
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και την μαγιά
και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να διαλυθούν καλά όλα
τα υλικά.
Προσθέτουμε τα άλευρα και αφού κάνουμε καλή ομογενοποιήσει ρίχνουμε το αλάτι και μετά το σπορέλαιο και αρχίζουμε
να ζυμώνουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη.
Κλείνουμε την ζύμη αεροστεγώς σε ένα μπολ με λίγο λάδι στο πάτο και ξεκουράζουμε
για μια 1ώρα.
Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε για 3 λεπτά βάζουμε μια λαδόκολλα
σε μια φόρμα κέικ του ενός κιλού και τοποθετούμε την ζύμη μέσα στην φόρμα και
με τα δάκτυλα μας φροντίζουμε να πάει η ζύμη σε όλο το μήκος της φόρμας ομοιόμορφα.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο της για
μια 1ώρα σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Ψεκάζουμε την ζύμη με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στο πάνω κάτω στους 200 βαθμούς ακριβώς για 40 με 45 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε το ψωμί μας και το αφήνουμε ανάποδα σε μια σχάρα να κρυώσει
καλά πριν το κόψουμε.
Κλασικό καλαμποκόψωμο
Επαγγελματική συνταγή σε φόρμα φούρνου
Συνταγή Τεχνικές Chef Alexios Nikoloutsopoulos.Alexios Nikoloutsopoulos
Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης
#Chef #PastryChef #pizzaioli
https://chefalexios.blogspot.com/
Σχόλια