Αναρτήσεις

Λαγάνα Επαγγελματική συνταγή Αρτοποιείου!

Εικόνα
  Λαγάνα Επαγγελματική συνταγή Αρτοποιείου! Μερίδες 4 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά | αναμονή 1 με 2 ΩΡΕΣ  | Εκτέλεση 40 - λεπτά ΥΛΙΚΑ 300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 gr αλεύρι σκληρό 350 gr νερό φίλτρου σε θερμοκρασία δωματίου 2 φακελάκια στιγμιαία μαγιά 15-16 gr 1κ/σ ζάχαρη κρυσταλλική 15gr 1,5 κουταλάκι αλάτι 2κ/σ ελαιόλαδο 30gr  η σπορέλαιο 2κολλες λαδόκολλες Ζαχαρονερο 1 φακελάκι σουσάμι   Το αλεύρι Σκληρό Νο 1 προέρχεται από την άλεση μαλακού σίτου. σε αντίθεση με την κοινή γνώμη που λόγω της ονομασίας του θεωρεί ότι προέρχεται από σκληρό σίτο. Η ονομασία «σκληρό» προσδιορίζει την υφή που αποκτά η ζύμη, η οποία παρουσιάζει μεγάλη ελαστικότητα και αντοχή στις καταπονήσεις και δίνει τελικά προϊόντα με μεγάλη διόγκωση. Πρόκειται για το ιδανικό αλεύρι για την παραγωγή προϊόντων που απαιτούν μεγάλη διόγκωση,  έτσι το προτείνουμε για ψωμί, πίτσα, δίπλες και ότι άλλο βάλει ο νους σας. - Πρωτεΐνη: 11.4% ΧΡΗΣΕΙΣ Ψωμί, τάρτες, πίτσα, δίπλες, λουκουμάδες κ.α. Εκτέλεση συνταγής Τοποθ

Κλασικό καλαμποκόψωμο | ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Εικόνα
  Ψωμί Καλαμποκιού ΥΛΙΚΑ 200 γρ. Καλαμποκάλευρο 400 γρ. Αλεύρι αλεύρι Σκληρό Νο 1 Μύλοι Αγίου Γεωργίου 10 γρ. αλάτι Ιμαλάιων 2κ/γ 10 γρ. μαγιά 2κ/γ 10 γρ. ζάχαρη 2κ/γ 50 ml σπορέλαιο 3κ/σ 350 γρ. νερό Εμφιαλωμένο η φίλτρου θερμοκρασία 30 με 40 βαθμούς Εκτέλεση συνταγής   Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να διαλυθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα άλευρα και αφού κάνουμε καλή ομογενοποιήσει   ρίχνουμε το αλάτι και μετά το σπορέλαιο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη. Κλείνουμε την ζύμη αεροστεγώς σε ένα μπολ με λίγο λάδι στο πάτο και ξεκουράζουμε για μια 1 ώρα. Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε για 3 λεπτά βάζουμε μια λαδόκολλα σε μια φόρμα κέικ του ενός κιλού και τοποθετούμε την ζύμη μέσα στην φόρμα και με τα δάκτυλα μας φροντίζουμε να πάει η ζύμη σε όλο το μήκος της φόρμας ομοιόμορφα. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασ

Μπουγάτσα γλυκιά Θεσσαλονίκης συνταγή Ζαχαροπλαστείου

Εικόνα
Μερίδες 15 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά | αναμονή 1 με2 ΩΡΕΣ  | Εκτέλεση 40 - λεπτά Μπουγάτσα γλυκιά Θεσσαλονίκης συνταγή Ζαχαροπλαστείου ΥΛΙΚΑ 1 λίτρο γάλα 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 220 γρ. ζάχαρη 2 βανίλιες 5γρ. άνθος αραβοσίτου. 2 πρέζες αλάτι 50 γρ. βούτυρο αγελάδας κρύο 3 αυγά μεσαία μόνο οι κρόκοι Ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι 1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας 250 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ για τα φύλλα Για το τέλος Ζάχαρη άχνη Κανέλα Εκτέλεση συνταγής Σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το 1 λίτρο γάλα μαζί με την ζάχαρη και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας φωτιά προς το δυνατό δεν ανακατεύουμε καθόλου η ζάχαρη θα μας δώσει ένα στρώμα προστασίας αφήνουμε να πάρει βράση και πριν από αυτό βάζουμε το αλάτι μαζί με το άνθος αραβοσίτου. Μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε το σιμιγδάλι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίζει το μείγμα να δέσει να πήξει μόλις πήξει αφαιρούμε από την φωτιά και τρίβουμε μέσα στην κρέμα λίγο ξύσμα από λεμόνι ανακατεύ