Λαγάνα Επαγγελματική συνταγή Αρτοποιείου!





 Λαγάνα Επαγγελματική συνταγή Αρτοποιείου!

Μερίδες 4 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά | αναμονή 1 με 2 ΩΡΕΣ  | Εκτέλεση 40 - λεπτά


ΥΛΙΚΑ

300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 gr αλεύρι σκληρό

350 gr νερό φίλτρου σε θερμοκρασία δωματίου

2 φακελάκια στιγμιαία μαγιά 15-16 gr

1κ/σ ζάχαρη κρυσταλλική 15gr

1,5 κουταλάκι αλάτι

2κ/σ ελαιόλαδο 30gr η σπορέλαιο

2κολλες λαδόκολλες

Ζαχαρονερο

1 φακελάκι σουσάμι  


Το αλεύρι Σκληρό Νο 1 προέρχεται από την άλεση μαλακού σίτου. σε αντίθεση με την κοινή γνώμη που λόγω της ονομασίας του θεωρεί ότι προέρχεται από σκληρό σίτο. Η ονομασία «σκληρό» προσδιορίζει την υφή που αποκτά η ζύμη, η οποία παρουσιάζει μεγάλη ελαστικότητα και αντοχή στις καταπονήσεις και δίνει τελικά προϊόντα με μεγάλη διόγκωση. Πρόκειται για το ιδανικό αλεύρι για την παραγωγή προϊόντων που απαιτούν μεγάλη διόγκωση,  έτσι το προτείνουμε για ψωμί, πίτσα, δίπλες και ότι άλλο βάλει ο νους σας. - Πρωτεΐνη: 11.4%

ΧΡΗΣΕΙΣ

Ψωμί, τάρτες, πίτσα, δίπλες, λουκουμάδες κ.α.





Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε τα άλευρα μαζί και το αλάτι σε μια λεκάνη ανοξείδωτη και ανακατεύουμε καλά για σωστή (ομογενοποιήσει) των υλικών.

Συνεχίζοντας προσθέτοντας την ζάχαρη και την μαγιά και στο τέλος βάζουμε το νερό.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας και όταν τραβήξει το περισσότερο νερό αρχίζουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστή μια ζύμη

Βγάζουμε την ζύμη από την λεκάνη και στο πάτο ρίχνουμε 2 κουταλιές φρέσκο ελαιόλαδο σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να ξεκουραστεί για μια ώρα.

Αφού ξεκουραστεί την ξανά πλάθουμε για λίγο να ενεργοποιηθεί το ζυμάρι και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και με τα δάκτυλα μας ανοίγουμε την ζύμη σε μορφή οβάλ λαγάνας.

Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μια πετσέτα και ξεκουράζουμε για 30 με 40 λεπτά ακόμα.

Αφού περάσει ο χρόνος ξεκούρασης ψεκάζουμε την επιφάνεια την ζύμης με (ζαχαρονερο) και πασπαλίζουμε με πολύ σουσάμι και με τα δάκτυλα μας δημιουργούμε σε όλη την επιφάνεια μικρά βαθουλώματα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα καλό χρυσό χρώμα.

Δεν συνιστώ ψήσιμο στον αέρα διότι ο αέρας κάνει πολύ επιθετικό ψήσιμο? Και μπορεί να έχετε προβλήματα στο ψήσιμο?

Μόλις ψηθεί η λαγάνα την τοποθετούμαι ανάποδα πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει καλά να στεγνώσει και μετά την κόβουμε! ποτέ δεν κόβουμε το ψωμί ζεστό!

 





Συνταγή Τεχνικές ChefAlexios Nikoloutsopoulos
Alexios Nikoloutsopoulos 
Επαγγελματίας 
Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης 
#Chef #PastryChef #pizzaioli


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι