Αναρτήσεις

Μακαρονάδα με χταπόδι | Συνταγή ΧΤΑΠΟΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Εικόνα
Μακαρονάδα με χταπόδι    Συνταγή ΧΤΑΠΟΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ Μερίδες 4 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά | αναμονή 10 λεπτά   | Εκτέλεση 80 - λεπτά ΥΛΙΚΑ Για το βρασμό του χταποδιού 1 συσκευασία 800 gr κατεψυγμένα πλοκάμια από χταπόδι 300 400 ml κρασί κόκκινο 50 ml ξύδι λευκό 1 φακελάκι γλυκάνισο 2 δαφνόφυλλα 3 κόκκους μπαχάρι Για την κόκκινη σάλτσα 1 Kyknos Χυμός Τομάτας Χάρτινο 500gr 100 ml ζεστό νερό μαζί με τον χυμό ντομάτας 50 gr φρέσκο ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο 1κ/γ πελτέ 1κ/γ μπουκοβο 1κ/σ  Ζάχαρη Αλάτι Πιπέρι 1 ξυλάκι κανέλα 50 gr βούτυρο 50 ml κρασί κόκκινο 2 φύλλα δάφνης προαιρετικό υλικό Λίγη τριμμένη ρίγανη 30 gr βούτυρο 50 ml ζεστό νερό μαζί με το ζουμί από το χταπόδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Ξεπαγώνουμε τα πλοκάμια τα πλένουμε και τα χωρίζουμε τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν πολύ καλά. Σε μια φαρδιά μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τα πλοκάμια προσθέτουμε το κρασί το ξύδι μαζί και το γλυκάνισο

Καλαμάρια Λεμονάτα στην Λαδόκολλα στον αέρα στον φούρνο ψητά

Εικόνα
Καλαμάρια Λεμονάτα στην Λαδόκολλα στον αέρα στον φούρνο ψητά. Το καλαμάρι αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό θαλασσινό, που καταναλώνεται συχνά κατά τη διάρκεια της νηστείας, αλλά και του καλοκαιριού. Ιδιαίτερο διατροφικό χαρακτηριστικό του είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστά για τις καρδιο-προστατευτικές τους ιδιότητες, ενώ έχουν συσχετισθεί και με οφέλη για τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. ΥΛΙΚΑ 1 κιλό καλαμάρια κατεψυγμένα η φρέσκα 30 gr φρέσκο ελαιόλαδο 30 gr χυμό από λεμόνι Αλάτι Πιπέρι 1 σκελίδα σκόρδο στα δυο κομμένη 1κ/γ ρίγανη 1κ/γ μπουκοβο Εκτέλεση συνταγής Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά. Τοποθετούμε σε ένα τετράγωνο ταψί δυο λαδόκολλες και ρίχνουμε πάνω τα καλαμάρια ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό από το λεμόνι συνεχίζοντας ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και το μπουκοβο και τελευταία την ρίγανη. Κλείνουμε τις λαδόκολλες και σχημα

Πως φτιάχνουμε Σκορδαλιά 25η Μαρτίου | Συνταγή μαγειρικής.

Εικόνα
Στην Πατρίδα μας την  25 Μαρτίου έχουμε διπλή γιορτή ,τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και της επέτειο της Επανάστασης του 1821. Η ημέρα του Ευαγγελισμού είναι η ημέρα που η Παναγία έμαθε την χαρμόσυνη είδηση ότι πρόκειται να γεννήσει τον Χριστό, τον Υιό του Θεού. Στη χώρα μας λέγεται ότι ήρθε τον 15ο αιώνα και στο ελληνικό τραπέζι μπήκε κατά τη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας. Ιστορικά, εκείνοι που έστελναν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες μπακαλιάρου ήταν οι Άγγλοι, οι οποίοι τον αντάλλασσαν με σταφίδες. Ο τηγανητός μπακαλιάρος που έχει την τιμητική του την 25η Μαρτίου συνδυάζεται υπέροχα με την λατρεμένη σκορδαλιά! Σε αυτή την συνταγή σας δείχνω μια τεχνική με την οποία θα δούμε  πως ακριβώς θα φτιάξετε σκορδαλιά σε μερίδες έτσι θα έχουμε ένα πολύ καλό σωστό γευστικό αποτέλεσμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο και σε γρήγορο χρόνο! Μερίδες 1 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά | αναμονή 5 λεπτα  | Εκτέλεση 40 - λεπτά ΥΛΙΚΑ  2,5 πατάτες μέτριες 200gr η κάθε μερίδα 1,5 σκελίδα μεγάλη σκόρδο 25ml ελαιόλαδο 2

Λαγάνα Επαγγελματική συνταγή Αρτοποιείου!

Εικόνα
  Λαγάνα Επαγγελματική συνταγή Αρτοποιείου! Μερίδες 4 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά | αναμονή 1 με 2 ΩΡΕΣ  | Εκτέλεση 40 - λεπτά ΥΛΙΚΑ 300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 gr αλεύρι σκληρό 350 gr νερό φίλτρου σε θερμοκρασία δωματίου 2 φακελάκια στιγμιαία μαγιά 15-16 gr 1κ/σ ζάχαρη κρυσταλλική 15gr 1,5 κουταλάκι αλάτι 2κ/σ ελαιόλαδο 30gr  η σπορέλαιο 2κολλες λαδόκολλες Ζαχαρονερο 1 φακελάκι σουσάμι   Το αλεύρι Σκληρό Νο 1 προέρχεται από την άλεση μαλακού σίτου. σε αντίθεση με την κοινή γνώμη που λόγω της ονομασίας του θεωρεί ότι προέρχεται από σκληρό σίτο. Η ονομασία «σκληρό» προσδιορίζει την υφή που αποκτά η ζύμη, η οποία παρουσιάζει μεγάλη ελαστικότητα και αντοχή στις καταπονήσεις και δίνει τελικά προϊόντα με μεγάλη διόγκωση. Πρόκειται για το ιδανικό αλεύρι για την παραγωγή προϊόντων που απαιτούν μεγάλη διόγκωση,  έτσι το προτείνουμε για ψωμί, πίτσα, δίπλες και ότι άλλο βάλει ο νους σας. - Πρωτεΐνη: 11.4% ΧΡΗΣΕΙΣ Ψωμί, τάρτες, πίτσα, δίπλες, λουκουμάδες κ.α. Εκτέλεση συνταγής Τοποθ