Αναρτήσεις

PIZZA Πίτσα μαργαρίτα με την προσθήκη Μοτσαρέλας βουβαλίσιας και μπέικον σε κύβους.

Εικόνα
Μερίδες 4 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 50 λεπτά | αναμονή 8 ΩΡΕΣ  | Εκτέλεση 40 ΛΕΠΤΑ Πίτσα μαργαρίτα με την προσθήκη Μοτσαρέλας βουβαλίσιας και μπέικον σε κύβους. ΥΛΙΚΑ 200 γραμμάρια αλεύρι σκληρό κίτρινο χωριάτικο Αλεύρι Μάννα Κίτρινο Από Σκληρό Σιτάρι. 200 γραμμάρια αλεύρι σκληρό κίτρινο χωριάτικο Αλεύρι μύλοι Άγιου Γεώργιου. 200 ml χλιαρό νερό Εμφιαλωμένο 26-30 βαθμοί νερό όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη σφιχτή 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 10γρ 1 κουταλιά της σούπας  ζάχαρη 15 γρ 1 φακελάκι στιγμιαία μαγιά. 8γρ Κάθε φακελάκι ξηρής μαγιάς είναι για 500γρ. αλεύρι και αντικαθιστά 30γρ νωπής μαγιάς. 2 κουταλιές της σούπας 30γρ σπορέλαιο η αραβοσιτέλαιο Υλικά γέμισης Σάλτσα με Βασιλικό Barilla (400 g) Μοτσαρέλα Φρέσκια Τριμμένη "Julienne" Ιταλίας Εξαιρετική ιταλική κρεμώδες μοτσαρέλα βουβαλίσια Μπέικον σε Κύβους 130gr Προαιρετικά με το που βγάλουμε την πίτσα ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο φρέσκο τριμμένο πιπέρι και ρίγανη! Η ρίγανη όχι από την αρχή γιατί στην πολύ μ

Η γαριδομακαροναδα της σαρακοστής

Εικόνα
Μερίδες 4 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά | αναμονή 30 λεπτά  | Εκτέλεση 35 Λεπτα Η γαριδομακαροναδα της σαρακοστής ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία γαρίδες 700 gr μεγάλες κατεψυγμένες η φρέσκιες. Σάλτσα Αραμπιάτα Barilla  (400 g). 3 Σκελίδες σκόρδο 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 1 κόκκινη πιπέρια Φλωρίνης 50 - 60 ml φρέσκο ελαιόλαδο 1 μικρό κομμάτι βούτυρο Μείγμα από λίγο (αλάτι μπουκοβο βασιλικό ξερό) 70 - 80 ml λευκό κρασί η αλλιώς λίγο ούζο 1 μικρό κομμάτι βούτυρο για το τέλος 1 συσκευασία ζυμαρικών 2 κουταλιές της σούπας αλάτι για το βράσιμο των ζυμαρικών   Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αν πάρουμε φρέσκιες αλλιώς ξεπαγώνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες από το σουπερ. Σε ένα καλό τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες περίπου για 2 λεπτά η κάθε πλευρά προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και μόλις οι γαρίδες αλλάξουν χρώμα έχουν πάρει ένα κοκκινωπό σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί