Η γαριδομακαροναδα της σαρακοστής



Μερίδες 4 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά | αναμονή 30 λεπτά  | Εκτέλεση 35 Λεπτα

Η γαριδομακαροναδα της σαρακοστής

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία γαρίδες 700gr μεγάλες κατεψυγμένες η φρέσκιες.

Σάλτσα Αραμπιάτα Barilla (400 g).

3 Σκελίδες σκόρδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπέρια Φλωρίνης

50 - 60 ml φρέσκο ελαιόλαδο

1 μικρό κομμάτι βούτυρο

Μείγμα από λίγο (αλάτι μπουκοβο βασιλικό ξερό)

70 - 80ml λευκό κρασί η αλλιώς λίγο ούζο

1 μικρό κομμάτι βούτυρο για το τέλος

1 συσκευασία ζυμαρικών

2 κουταλιές της σούπας αλάτι για το βράσιμο των ζυμαρικών




 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αν πάρουμε φρέσκιες αλλιώς ξεπαγώνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες από το σουπερ.

Σε ένα καλό τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες περίπου για 2 λεπτά η κάθε πλευρά προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και μόλις οι γαρίδες αλλάξουν χρώμα έχουν πάρει ένα κοκκινωπό σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα μπολ.

Συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε την κόκκινη πιπεριά και αφού μαλακώσει λίγο ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε και αυτά.




Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και βράζουμε περίπου για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ελέγχουμε για αλάτι πιπέρι και 5 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε μέσα ξανά τις γαρίδες για ενσωμάτωση και στο τέλος προσθέτουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και αφού δέσει η σάλτσα την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.

Σερβίρουμε όπως οι ιταλοί σε μεγάλο βαθύ ζεστό πιάτο και προσθέτουμε ξερό βασιλικό πάει τέλεια με τις γαρίδες και τα ζυμαρικά.





Συνταγή Τεχνικές 

Chef Alexios Nikoloutsopoulos 

Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης 

#Chef #PastryChef #pizzaioli



Επισημάνσεις!

1.Εάν αγοράσετε κατεψυγμένες γαρίδες να τις ξεπαγώσετε και να τις στραγγίσετε πολύ καλά γιατί έχουν την ιδιότητα στο τηγάνι να βγάζουν  νερό όποτε το αφήνετε λίγο να εξατμιστεί για να γίνει το σοτάρισμα στα λαχανικά

2. αντί για λευκό κρασί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ούζο η τσίπουρο!

3. φαγητό χωρίς βούτυρο και ελαιόλαδο δεν γίνετε? οπότε αν νηστεύετε χρησιμοποιήστε μόνο λίγο ελαιόλαδο.

4. αντί για κόκκινη πιπεριά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πράσινη πιπεριά.

5.τα ζυμαρικά στην συνταγή είναι ολικής άλεσης εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κανονικά ζυμαρικά από σιμιγδάλι.

6.στο τσιγάρισμα των λαχανικών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο σκόρδο για να πάρετε το άρωμα και μετά το αφαιρείτε από το σκεύος το κρεμμύδι είναι προαιρετικό υλικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι