Αναρτήσεις

Προζύμι σίκαλης (σικάλεως) συνταγή παρασκευή Ανάπιασμα προζυμιού

Εικόνα
Πρόσφορο η  χωριάτικο ψωμί  με φυσικό προζύμι  σικάλεως. Το συγκεκριμένο προζύμι επειδή το έχουμε τροφοδοτήσει με ΙΣΕΣ ποσότητες νερού και αλεύρου ΤΕΧΝΙΚΑ στην αρτοποιεία  ονομάζετε προζύμι ενυδάτωσης 100% Το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσω είναι το ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Αλεύρι Σίκαλης 1kg Το αλεύρι  Σίκαλης  είναι υψηλής διατροφικής αξίας γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες  ίνες και αποτελεί πηγή θειαμίνης. Η σίκαλη είναι γνωστή και αγαπητή στις χώρες της Β.Ευρώπης , αφού καλλιεργείται εκεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια, λόγω του ψυχρού κλίματος στο οποίο ευδοκιμεί. Το αλεύρι Σίκαλης χρησιμοποιείται συνήθως για αναμείξεις με άλλους τύπους αλεύρων σίτου. Το αποτέλεσμα της γεύσης  ήταν καταπληκτικό μόνο αν το φτιάξετε θα καταλάβετε? Το προζύμι σίκαλης (σικάλεως) είναι ένα πολύ δυνατό προζύμι. Το ψωμί ωριμάζει αργά και σταδιακά λόγω του προζυμιού. Μπορούμε να ελέγξουμε την διόγκωση της ζύμης όπως θέλουμε εμείς ανάλογα με τον χρόνο που έχουμε, ή σε ζεστό περιβάλλον ή στο ψυγείο για

Συνταγή πρόσφορο με φυσικό προζύμι ταψάκι 20cm

Εικόνα
Για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί προσφέρουμε στο Θεό άρτο και κρασί. Τα απλά αυτά είδη της διατροφής μας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και με την παρουσία της χάρης του Αγίου Πνεύματος, μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα του Χριστού. Όταν κοινωνούμε προσλαμβάνουμε μέσα μας τον ίδιο το Χριστό. Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού Μεγάλη δεσποτική γιορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου η διπλή ανεύρεση του Σταυρού, πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός. Την παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, οι νοικοκυρές συνηθίζουν εδώ και αιώνες, να κόβουν τα βασιλικά, τα οποία έχουν μεγαλώσει πια, αφού τα φρόντιζαν όλο το καλοκαίρι και να τα φέρνουν στην εκκλησία, για να τα μοιράσει ο ιερέας στους πιστούς. Οι νοικοκυρές έφτιαχναν προζύμι με βασιλικό, στις 14 Σεπτεμβρίου, γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και το χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή ψωμιού. Μετά τη λειτουργία έπαιρναν ένα κλωνάρι βασιλικό από τα χέρια του ιερέα κ