Αναρτήσεις

Ανάποδη μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα (Συνταγή) Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εικόνα
  Ανάποδη μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. https://www.argiro.gr/recipe/anapodoguristi-milopita/ Υλικά Συνταγής Για το κέικ μήλου 200 γραµ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 ½ φλ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική (300 γραμ.) 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 βανίλια ξύσμα από 1 λεμόνι 1 φλ. γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) 500 γραµ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 2 μήλα κομμένα σε καρέ 2-3 κ.σ κονιάκ 1 κ.σ. κοφτή κανέλα Για το ταψί 100 γραμ. βούτυρο μαλακό 100 γραμ. καστανή ζάχαρη (ή κρυσταλλική) 3 μήλα ανάμεικτα (πράσινα και κόκκινα) 1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος λίγο βούτυρο για το άλειμμα Για την αναποδογυριστή μηλόπιτα, θα χρησιμοποιήσουμε µια μεγάλη φόρμα δακτυλίδι µε αποσπώμενη βάση ή ταψάκι 30-32 εκατοστά. Αλείφουμε τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας με το μαλακό βούτυρο. Αν ξεχάσατε να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς θα το μαλακώσετε στο λεπτό. Τσαλακώνουμε το αντικολλητικό χαρτί,  το ανοίγουμε και

Spaghetti carbonara Al'a Cream | Σπαγγέτι καρμπονάρα Α λα Κρεμ

Εικόνα
Spaghetti carbonara Al'a Cream | Σπαγγέτι καρμπονάρα Α λα Κρεμ Η καρμπονάρα αποτελεί πιάτο ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας και συγκεκριμένα μακαρονάδα. Πρόκειται για μια συνταγή με βασικό συστατικό τα ζυμαρικά, τα οποία συνοδευόμενα από μια σάλτσα με αυγά, πεκορίνο και γκουαντσιάλε, ζαμπόν από το μάγουλο του χοιρινού. Ανά χώρα η συνταγή της καρμπονάρας παρουσιάζεται με διάφορες εκδοχές που συνεχώς διαμορφώνονται, αν και η πιο συνηθισμένη και κλασική συνταγή είναι η ιταλική. Η προέλευσή της αποτελεί μυστήριο. Μία από τις πιο γνωστές αναφορές γίνεται για ένα χωριό με το όνομα Carbonara. άλλοι όμως υποστηρίζουν πως προέρχεται από τους Καρμπονάρους, κίνημα, του οποίου τα μέλη του αναγκάζονταν να κρύβονται, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν υλικά εύκολα να βρεθούν, έτσι ώστε να ανακαλύψουν την συνταγή της καρμπονάρας. Μια ακόμα εκδοχή είναι ότι Αμερικανοί στρατιώτες στα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έμπαιναν στις ρωμαϊκές τραττορίες ζητώντας για γεύμα αυγά, μπέικον και νουντλς και ανακάτε

Αφράτο Κέικ Μαρμπρέ Marble cake

Εικόνα
  Αφράτο Κέικ Μαρμπρέ  Marble cake Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ μαρμπρέ ή αλλιώς το αγαπημένο δίχρωμο κέικ των παιδικών μας χρόνων. Ένα από τα πιο κλασικά κέικ της λεγόμενης δυτικής κουζίνας (ευρωπαϊκής και αμερικανικής) είναι το Μαρμπλ ή Μαρμπρέ. Γίνεται με δύο ζύμες, μία (υπο)λευκή και μία σκουρόχρωμη, και χρωστάει το όνομά του ακριβώς σ’ αυτή του ακριβώς τη διχρωμία που παραπέμπει στα χρωματικά «νερά» του μαρμάρου. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο κέικ παρόμοιο με το μαρμπλ ή μαρμπρε αποκαλείται συχνά και Κέικ Γεωγραφίας καθώς τα χρωματικά παιχνιδίσματα της ζύμης θυμίζουν τα σχήματα που παίρνουν η στεριά και η θάλασσα στις απεικονίσεις των σχολικών χαρτών. Εύκολο | Μερίδες 10  | φθηνό  | 20 Προετοιμασία  |  40-60 ψήσιμο Υλικά 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 3 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ 1½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (250 γρ.) ή μαργαρίνη 2 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (440 γρ.) 4-5 αυγά Μεσαίου μεγέθους (250 γρ.)  1¼ φλιτζ τσαγιού Γάλα (260 ml) 1κ/γ βανίλια σε υγρή μορφή ή ξύσμα πορτοκαλιού Εκτέλεση συνταγής Χτυπάτ