Spaghetti carbonara Al'a Cream | Σπαγγέτι καρμπονάρα Α λα Κρεμ





Spaghetti carbonara Al'a Cream | Σπαγγέτι καρμπονάρα Α λα Κρεμ

Η καρμπονάρα αποτελεί πιάτο ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας και συγκεκριμένα μακαρονάδα.

Πρόκειται για μια συνταγή με βασικό συστατικό τα ζυμαρικά, τα οποία συνοδευόμενα από μια σάλτσα με αυγά, πεκορίνο και γκουαντσιάλε, ζαμπόν από το μάγουλο του χοιρινού. Ανά χώρα η συνταγή της καρμπονάρας παρουσιάζεται με διάφορες εκδοχές που συνεχώς διαμορφώνονται, αν και η πιο συνηθισμένη και κλασική συνταγή είναι η ιταλική.

Η προέλευσή της αποτελεί μυστήριο. Μία από τις πιο γνωστές αναφορές γίνεται για ένα χωριό με το όνομα Carbonara. άλλοι όμως υποστηρίζουν πως προέρχεται από τους Καρμπονάρους, κίνημα, του οποίου τα μέλη του αναγκάζονταν να κρύβονται, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν υλικά εύκολα να βρεθούν, έτσι ώστε να ανακαλύψουν την συνταγή της καρμπονάρας.

Μια ακόμα εκδοχή είναι ότι Αμερικανοί στρατιώτες στα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έμπαιναν στις ρωμαϊκές τραττορίες ζητώντας για γεύμα αυγά, μπέικον και νουντλς και ανακάτευαν τα σερβιρισμένα πιάτα σε κάτι που εξελίχθηκε στο σημερινό πιάτο.



Εύκολο | Μερίδες 4-5  | όχι πολύ ακριβό  | 10 Προετοιμασία  |  15 – 20 Μαγείρεμα 

ΥΛΙΚΑ
400-500 gr Barilla Spaghetti n.5
250 gr Μπέικον Καπνιστό σε κομμάτι
1 ολόκληρο αυγό και δυο κρόκους =110gr 
Ένα μεσαίο αυγό είναι 50gr και ένας κρόκος είναι 30gr X2=60 ΑΡΑ 60+50=110gr
150 gr Parmigiano Reggiano Παρμεζάνα η Pecorino Romano Πεκορίνο
1 σκελίδα σκόρδο
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι 
1 κ/σ αλάτι για τα ζυμαρικά 
 2 λίτρα νερό για τα ζυμαρικά 
2 κ/γ μαϊντανό η βασιλικό ξερό =10 gr
Λίγο νερό με άμυλο από τα ζυμαρικά μας 
200 gr κρέμα γάλακτος 35%





Εκτέλεση συνταγής:
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου η όπως τα θέλουμε εμείς.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά μπαστουνάκια και μετά σε μικρούς κύβους, ζεσταίνουμε ένα καλό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μπέικον χωρίς την προσθήκη ελαιόλαδου. 
Θέλουμε το μπέικον να πάρει χρώμα και να βγάλει το ζουμί του και το αλάτι του αυτό θα το δείτε μετά από 5 λεπτά  ο πάτος  στο τηγάνι θα πάρει ένα χρώμα σύγχρονος τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στην μέση από την οποία θέλουμε μόνο να πάρουμε τα έλαια της διότι μετά από λίγα λεπτά θα την αφαιρέσουμε από το σκεύος.
Όταν το μπέικον έχει τσιγαριστεί  αρκετά σβήνουμε με λίγο νερό από τα ζυμαρικά μας διότι έχει μέσα το άμυλο που το χρειαζόμαστε αλλά και το υγρό στοιχείο για να μην ξεραίνονται τα ζυμαρικά μας.
Σε μια μπασινα μαγειρικής διαλύουμε τα αυγά το τυρί τριμμένο πολύ ψιλό προσθέτουμε το πιπέρι και τον βασιλικό μαζί και την κρέμα γάλακτος και κτυπάμε  να ενσωματώσουμε καλά τα υλικά με το σύρμα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά αμέσως από την κατσαρόλα στο τηγάνι και γρήγορα με κυκλικές κινήσεις ενσωματώνουμε δένουμε το μπέικον μαζί με τα ζυμαρικά και αμέσως κλείνουμε το μάτι από το τηγάνι μεταφέρουμε το τηγάνι εκτός φωτιάς και σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το μείγμα μας με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και πάλι με γρήγορες κυκλικές κινήσεις  με μια ξύλινη κουτάλα δένουμε την σάλτσα μας και την μακαρονάδα μας.




Ζεσταίνουμε τα πιάτα μας στους 50 60 βαθμούς και σερβίρουμε παραδοσιακά όπως οι Ιταλοί συνοδέψτε το με ένα αρωματικό λευκό κρασί για να το αναδείξετε. Ένα ώριμο πλούσιο Chardonnay, μία παλαιωμένη Νάουσα, ένα καλό Cabernet Sauvignon και, βέβαια, το αγαπημένο της Sangiovese (Chianti classic).

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos


Eκτέλεση (Τεχνικές συνταγής) 
Αλέξιος Nικολουτσόπουλος 
Chef. (Pastry Chef.)




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι