Αναρτήσεις

Γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και ζυμαρικά βίδες

Εικόνα
Μερίδες 4 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά | αναμονή 30 λεπτά | Εκτέλεση 20 - 30 λεπτά Υλικά 500 gr γαρίδες φρέσκες   η κατεψυγμένες 50 gr ελαιόλαδο 15 gr φρέσκο βούτυρο Χ2 Αλάτι πιπέρι 30 gr κονιάκ 30 gr χυμό λεμόνι 1κ/σ πελτέ 1κ/γ μπουκοβο BARILLA | Σάλτσα Με Ελιές 400 gr Melissa Βίδες 500 gr Λίγο ξερό βασιλικό ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες αν είναι κατεψυγμένες. Αν έχουμε φρέσκιες γαρίδες τις πλένουμε καλά και τις καθαρίζουμε και βγάζουμε το (εντερακι) που έχουν  μέσα στο σώμα. Σε ένα σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε καλά το σκόρδο έπειτα ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε συνολικά για 3 λεπτά όχι παραπάνω. Βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι .Σβήνουμε με κονιάκ και με χυμό από λεμόνι και βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ. Βάζουμε ξανά στο σκεύος λίγο φρέσκο βούτυρο βάζουμε και σοτάρουμε τον πελτέ μαζί και το μπουκοβο να βγάλει τα αρώματα του και αμέσως ρίχνουμε

Ζυμωτό (προζυμενιο) χωριάτικο ψωμί γάστρας

Εικόνα
Τεμ 1 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά | αναμονή 3 ώρες | εκτέλεση 35 - 45 λεπτά ΥΛΙΚΑ 650 gr αλεύρι χωριάτικο κίτρινο σκληρό Μάννα Αφοί Κεραμάρη Αλεύρι Κίτρινο Σκληρό Για Ζύμωμα 200 gr προζύμι φυσικό 10 gr αλάτι  2 κ/γ Αλάτι Ιμαλαΐων 15 gr ζάχαρη 1κ/σ 30 gr ελαιόλαδο η σπορέλαιο 2κ/σ 400 gr νερό θερμοκρασία δωματίου  η ζεστό 30 με 40 βαθμούς όχι παραπάνω ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ Μάννα Αλεύρι Κίτρινο για ζύμωμα  Αγνό, κίτρινο αλεύρι, χωρίς βελτιωτικά και συντηρητικά, ιδανικό για ζύμωμα, ψωμί, χωριάτικο φύλλο, ζύμες πίτσας, λουκουμάδες, για τηγάνισμα. Αλεύρι  κίτρινο κατηγορίας Μ  από  σκληρό σιτάρι   ειδικό για ζύμωμα . Ιδανικό για χωριάτικο κίτρινο ψωμί, χυλοπίτες, πίτες, πίτσες και ελαιόψωμο. Περιέχει γλουτένη. Ελληνικό προϊόν .   Χωρίς συντηρητικά . Διατίθεται σε συσκευασίες του 1Kg . Ξεκινάμε με την ενεργοποίηση ή ανάπιασμα του προζυμιού Βγάζουμε την ποσότητα προζυμιού που θέλουμε από το βάζο μας που έχουμε το προζύμι και το αναπιάνουμε ανακατεύουμε ΙΣΑ ποσότητα νερού και αλεύρου μαζί με την ποσότητα

Ψωμί πολυτελείας | Επαγγελματική συνταγή φούρνου.

Εικόνα
  Τεμ 3 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά | αναμονή 3 ώρες | εκτέλεση 30 - 40 λεπτά ΥΛΙΚΑ 600 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής μαλακό Αλεύρι Αλλατίνη 170 gr νερό σε θερμοκρασία δωματίου 170 gr γάλα 13 gr στιγμιαία μαγιά ξερή 12 gr αλάτι Ιμαλάιων 30 gr ζάχαρη 50 gr σπορέλαιο η   ηλιέλαιο η μαργαρίνη ΑΛΛΑΤΙΝΗ Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Το σιτάρι είναι από τους πιο διαδεδομένους αλλά και από τους πιο πολυτιμότερους δημητριακούς καρπούς. Αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής μας και βρίσκεται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας. Η επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών σιταριού προσδίδει στο Αλεύρι Αλλατίνη εξαιρετική ποιότητα καθιστώντας το ιδανικό για όλες τις χρήσεις. Από εμάς που μας εμπιστεύεστε χρόνια τώρα, για εσάς που ξέρετε να προσφέρετε φροντίδα και ζεστασιά στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το μαλακό αλεύρι ζαχαροπλαστικής είναι ένα αλεύρι με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και αποτελεί ιδανική επιλογή για προϊόντα ζαχαροπλαστικής. Συνήθως χρησιμοποιείται σε εφαρμογές που απαιτούν