Αναρτήσεις

Κόκκινη Σάλτσα γαρίδας πικάντικη με μπουκοβο

Εικόνα
Ένα πολύ όμορφο φαγητό σε γεύση μπορεί να σου φτιάξει όλη την διάθεση της ημέρας γιατί μην ξεχνάμε ότι όλα τα συναισθήματα ξεκινούν από το στομάχι και το έντερο! Κόκκινη Σάλτσα γαρίδας πικάντικη μπουκοβο Υλικά Για το σοτάρισμα της γαρίδας 800 gr γαρίδες φρέσκιες η κατεψυγμένες 50 ml φρέσκο ελαιόλαδο 50 gr βούτυρο 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου Αλάτι πιπέρι Ξερός βασιλικός Χυμός από 1 λεμόνι Υλικά για την σάλτσα ντομάτας 1 συσκευασία χυμό ντομάτας κύκνος 350 - 500  ml 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο 100  ml  ζεστό νερό 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική 2 φύλλα δάφνης 3 κόκκους μπαχάρι 1 κουταλακι του γλυκού τριμμένο βασιλικό 30  gr  βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Διαβάστε τον δικό μου τρόπω και τις τεχνικές που ακλουθώ έτσι ώστε να έχω ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα στην σάλτσα! Ζεσταίνω καλά ένα σκεύος ρίχνω λίγο φρέσκο ελαιόλαδο μαζί με ένα μικρό κομμάτι βούτυ

Πικάντικη κόκκινη σάλτσα γαρίδας με πιλάφι

Εικόνα
Μερίδες 3 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά | αναμονή 10  λεπτά   | Εκτέλεση 30 - λεπτά Πικάντικη κόκκινη σάλτσα γαρίδας με πιλάφι ΥΛΙΚΑ Για τσιγάρισμα γαρίδας 1 κιλό γαρίδες φρέσκιες η κατεψυγμένες μόνο η σάρκα 50 γρ ελαιόλαδο 50 γραμμάρια βούτυρο για το τσιγάρισμα Αλάτι πιπέρι Χυμός από μισό λεμόνι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ 1 συσκευασία χυμό ντομάτας κύκνος 350 - 500  ml 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο 100 ml ζεστό νερό 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική 1κουταλακι του γλυκού τριμμένο βασιλικό 30 gr βούτυρο Εκτέλεση συνταγής Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες τις πλένουμε και τις βάζουμε σε χαρτί απορροφητικό κουζίνας να στεγνώσουν πολύ καλά. Σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί και το βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες για πολύ λίγο χρόνο περίπου 2 με 3 λεπτά η κάθε πλευρά (αλατο/πιπερώνουμε) και προσθέτουμε τον χυμό από μισό λεμόνι και

Συνταγή για αφράτο νόστιμο ρύζι | Rice Recipe

Εικόνα
Μερίδες 2 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά | αναμονή 5  λεπτά   | Εκτέλεση 25 - λεπτά Συνταγή για αφράτο νόστιμο ρύζι | Rice Recipe Εάν θέλετε να έχετε ένα πολύ καλό επαγγελματικό αποτέλεσμα όταν μαγειρεύεται ρύζι δείτε το βίντεο στο κανάλι μου και διαβάστε προσεκτικά την τεχνική που ακολουθώ εγώ προσωπικά για να φτιάξω να δημιουργήσω το ρύζι για τους καλεσμένους μου! Δείτε στο βίντεο στο κανάλι μου πως θα το φτιάξετε Συνταγή για αφράτο νόστιμο ρύζι | Rice Recipe https://youtu.be/RkxeDhIe_ao ΥΛΙΚΑ Για σπυρωτό πιλάφι, χρησιμοποιήστε ρύζι Καρολίνα  1 κούπα τσαγιού ρύζι 2 κούπες ζεστό νερό 50 gr βούτυρο Μια πρέζα αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα ανοξείδωτο κατσαρόλι ζεσταίνω το βούτυρο για να αρχίσει να γίνετε υγρό και να λιώσει και αμέσως μετά  ρίχνω το ρύζι και με γρήγορες κυκλικές κινήσεις το τσιγαρίζω μέχρι να πάρει αν χρυσό χρώμα αμέσως μετά προσθέτω το ζεστό νερό μπορούμε εναλλακτικά αντί για νερό να χρησιμοποιήσουμε ζωμό κότας προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά όλο το μείγμα μόλις πά

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με ντομάτα Παραδοσιακή συνταγή

Εικόνα
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με ντομάτα Παραδοσιακή συνταγή Μερίδες 5 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά | αναμονή 10  λεπτά   | Εκτέλεση 50 - λεπτά ΥΛΙΚΑ Για το μείγμα κιμά 600 gr κιμά σπάλα Ελληνική 2 φορές περασμένη 2 ξερά κρεμμύδια για το μείγμα κιμά 1 καρότο τριμμένο 1 αυγό μέτριο 50 gr 130 gr ρύζι Καρολίνα 50 ml φρέσκο ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Για την κόκκινη σάλτσα ΥΛΙΚΑ 100 150 ml ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα και την σάλτσα 2 ξερά κρεμμύδια για το μείγμα κιμά Αλάτι Πιπέρι Μαϊντανός τριμμένος (προαιρετικό υλικό) 4 πατάτες μέτριες κομμένες κυδωνατες 500 ml χυμό ντομάτας 1200 ml ζεστό νερό 1 ξυλάκι κανέλας   Εκτέλεση συνταγής Αγοράζουμε τον κιμά καλύτερα να είναι φρέσκος και όχι κατεψυγμένος για σαφώς καλύτερα αποτελέσματα. Αρχίζουμε και Τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη μαζί και το καρότο. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον κιμά και το αυγό στην συνέχεια στύβουμε καλά το μείγμα κρεμμύδι καρότου να μην έχει καθόλου υγρά και το ρίχνουμε και αυτό μέσα σ