Κόκκινη Σάλτσα γαρίδας πικάντικη με μπουκοβο



Ένα πολύ όμορφο φαγητό σε γεύση μπορεί να σου φτιάξει όλη την διάθεση της ημέρας γιατί μην ξεχνάμε ότι όλα τα συναισθήματα ξεκινούν από το στομάχι και το έντερο!

Κόκκινη Σάλτσα γαρίδας πικάντικη μπουκοβο

Υλικά

Για το σοτάρισμα της γαρίδας

800 gr γαρίδες φρέσκιες η κατεψυγμένες

50 ml φρέσκο ελαιόλαδο

50 gr βούτυρο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου

Αλάτι πιπέρι

Ξερός βασιλικός

Χυμός από 1 λεμόνι




Υλικά για την σάλτσα ντομάτας

1 συσκευασία χυμό ντομάτας κύκνος 350 - 500 ml

1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ

1 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο

100 ml ζεστό νερό

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική

2 φύλλα δάφνης

3 κόκκους μπαχάρι

1 κουταλακι του γλυκού τριμμένο βασιλικό

30 gr βούτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Διαβάστε τον δικό μου τρόπω και τις τεχνικές που ακλουθώ έτσι ώστε να έχω ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα στην σάλτσα!

Ζεσταίνω καλά ένα σκεύος ρίχνω λίγο φρέσκο ελαιόλαδο μαζί με ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και αμέσως με μια μεγάλη σκελίδα σκόρδο κομμένη στην μέση την φέρνω βόλτα στον πάτο του σκεύους να βγάλει τα ζουμιά της και να μου αρωματίσει το ελαιόλαδο αφού συμβεί αυτό τις αφαιρώ από το σκεύος.

Σοτάρω περίπου για 2 λεπτά τις γαρίδες η κάθε πλευρά σύγχρονος βάζω το αλάτι το πιπέρι σβήνω με χυμό από λεμόνι και τέλος ραντίζω με βασιλικό τριμμένο ξερό.

Αφαιρώ από το σκεύος τις γαρίδες και τις τοποθετώ σε μια μπασινα.

Στο ίδιο σκεύος προσθέτω λίγο φρέσκο ελαιόλαδο σοτάρω το ξερό κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα προσθέτω το μπουκοβο μαζί με τον πελτέ και τα φέρνω βόλτα στον πάτο του σκεύους να μου δώσουν χρώμα και γεύση και αμέσως σβήνω με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τον χυμό ντομάτας μαζί με λίγο ζεστό νερό και μόλις πάρει τις πρώτες βράσεις έλεγχο για αλάτι και πιπέρι ρίχνω λίγη ζάχαρη 2 φύλλα δάφνης 3 κόκκους μπαχάρι και κατεβάζω την φωτιά και σιγοβράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα, 5 λεπτά πριν δέσει η σάλτσα τοποθετώ τις γαρίδες ξανά μέσα στην σάλτσα λίγο πριν είναι έτοιμη ρίχνω ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο και το αφήνω να λιώσει μόνο του αφού έχω σβήσει την φωτιά  προσθέτω λίγη ρίγανη η ξερό τριμμένο βασιλικό αφήνω την σάλτσα να ξεκουραστεί να ησυχάσει και σερβίρω συνδυάζουμε με ρύζι η με ζυμαρικά της αρεσκείας σας.




Συνταγή Τεχνικές Chef Alexios Nikoloutsopoulos.

Alexios Nikoloutsopoulos

Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης 

#Chef #PastryChef #pizzaioli 

https://chefalexios.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι