Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με ντομάτα Παραδοσιακή συνταγή
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με ντομάτα Παραδοσιακή συνταγή
ΥΛΙΚΑ
Για το μείγμα κιμά
600 gr
κιμά σπάλα Ελληνική 2 φορές περασμένη
2 ξερά κρεμμύδια για το μείγμα κιμά
1 καρότο τριμμένο
1 αυγό μέτριο 50gr
130 gr ρύζι Καρολίνα
50 ml φρέσκο ελαιόλαδο
Αλάτι Πιπέρι
Για την κόκκινη σάλτσα
ΥΛΙΚΑ
100 150 ml ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα και την σάλτσα
2 ξερά κρεμμύδια για το μείγμα κιμά
Αλάτι Πιπέρι
Μαϊντανός τριμμένος (προαιρετικό υλικό)
4 πατάτες μέτριες κομμένες κυδωνατες
500 ml χυμό ντομάτας
1200 ml ζεστό νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση συνταγής
Αγοράζουμε τον κιμά καλύτερα να είναι φρέσκος και όχι
κατεψυγμένος για σαφώς καλύτερα αποτελέσματα.
Αρχίζουμε και Τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη μαζί και το
καρότο.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον κιμά και το αυγό στην συνέχεια
στύβουμε καλά το μείγμα κρεμμύδι καρότου να μην έχει καθόλου υγρά και το
ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι βάζουμε το αλάτι και το
πιπέρι και το φρέσκο ελαιόλαδο ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει ομογενοποίηση
του μείγματος.
Αρχίζουμε και πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια γιουβαρλάκια.
Μετά σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και
τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τις τσιγαρίζουμε και αυτές αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε στον πάτο τις κατσαρόλας δυο κουταλάκια του γλυκού πελτέ και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν για να διαλυθεί και να δώσει γεύση χρώμα στην σάλτσα μας.
Αμέσως Προσθέτουμε και τον χυμό ντομάτας μόλις πάρει μερικές βράσεις προσθέτουμε ζεστό νερό 1200ml βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και ένα ξυλάκι κανέλας
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για ακριβώς 5 λεπτά και προσθέτουμε
αμέσως τα ωμα πλασμένα γιουβαρλάκια θέλουμε η σάλτσα να καλύπτει τα
γιουβαρλάκια τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με μισοσπασμένο καπάκι 40 με 45 λεπτά
δεν τα ανακατεύουμε παρά μόνο τα παρακολουθούμε και κουνάμε που και που την
κατσαρόλα.
Στο τέλος κοιτάμε αν χρειάζεται αλάτι πιπέρι και αν έχει
δέσει καλά η σάλτσα η μπορεί να θέλει ακόμα περισσότερο βράσιμο στο τέλος
αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας που έχουμε ρίξει πριν.
Συνταγή Τεχνικές Chef Alexios Nikoloutsopoulos.
Alexios Nikoloutsopoulos
Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης
#Chef #PastryChef #pizzaioli
Σχόλια