Συνταγή για αφράτο νόστιμο ρύζι | Rice Recipe
Μερίδες 2 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά | αναμονή 5 λεπτά | Εκτέλεση 25 - λεπτά
Συνταγή για αφράτο νόστιμο ρύζι | Rice Recipe
Εάν θέλετε να έχετε ένα πολύ καλό επαγγελματικό αποτέλεσμα όταν μαγειρεύεται ρύζι δείτε το βίντεο στο κανάλι μου και διαβάστε προσεκτικά την τεχνική που ακολουθώ εγώ προσωπικά για να φτιάξω να δημιουργήσω το ρύζι για τους καλεσμένους μου!
Δείτε στο βίντεο στο κανάλι μου πως θα το φτιάξετε
Συνταγή για αφράτο νόστιμο ρύζι | Rice Recipe
ΥΛΙΚΑ
Για σπυρωτό πιλάφι, χρησιμοποιήστε ρύζι Καρολίνα
1 κούπα τσαγιού ρύζι
2 κούπες ζεστό νερό
50 gr βούτυρο
Μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ανοξείδωτο κατσαρόλι ζεσταίνω το βούτυρο για να αρχίσει να γίνετε υγρό και να λιώσει και αμέσως μετά ρίχνω το ρύζι και με γρήγορες κυκλικές κινήσεις το τσιγαρίζω μέχρι να πάρει αν χρυσό χρώμα αμέσως μετά προσθέτω το ζεστό νερό μπορούμε εναλλακτικά αντί για νερό να χρησιμοποιήσουμε ζωμό κότας προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά όλο το μείγμα μόλις πάρει τις πρώτες βράσεις χαμηλώνω την φωτιά βάζω ελαφρώς το καπάκι στο κατσαρόλι και το αφήνω να βράσει και να ποιεί όλα τα υγρά έχω το νου μου και μόλις είναι έτοιμο θα σας πάρει περίπου 20 με 25 λεπτά και μόλις δείτε το υλικό να έχει σχηματίσει πολλές μικρές τρύπες και να βράζει ελαφρώς τότε όταν δεν υπάρχει καθόλου υγρασία κλείνετε το μάτι της κουζίνας και το αποσύρετε από την φωτιά!! Δείτε τις φωτογραφίες για να καταλάβετε την εκτέλεση!
Συνταγή Τεχνικές Chef Alexios Nikoloutsopoulos.
Alexios Nikoloutsopoulos
Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης
#Chef #PastryChef #pizzaioli
Σχόλια