Αναρτήσεις

Μπριάμι λαδερό επαγγελματική συνταγή εστιατόριου

Εικόνα
  Μπριάμι λαδερό επαγγελματική συνταγή εστιατόριου Μερίδες 6 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά | αναμονή 30 λεπτά  | Εκτέλεση 2 ΩΡΕΣ  ΥΛΙΚΑ 4 -5 κολοκύθια 3 καρότα 3-4 πατάτες 2 ξερά κρεμμύδια 2 ντομάτες ώριμες 2-3 πιπεριές πράσινες 2-3 πιπεριές κόκκινες 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι φρέσκο ελαιόλαδο ρίγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά τα τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια η μικρές ροδέλες και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί σε ένα ανοξείδωτο ταψί. Τρίβουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια προσθέτουμε το ελαιόλαδο το αλάτι το πιπέρι και ελαφρώς λίγη ρίγανη στο τέλος τρίβουμε και το σκόρδο και με τα χέρια μας ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε για ένα τέταρτο να ξεκουραστούν και να τραβήξουν όλα τα υλικά προσθέτουμε μισό ποτήρι κρασί ραντίζοντας στο Πάνο μέρος από τα λαχανικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Μπορούμε να ψήσουμε και στο αέρα στους 200 βαθμούς αν θέλο

Μοσχαρίσια Κεφτεδακια φούρνου. Επαγγελματική συνταγή Εστιατόριου.

Εικόνα
  Μερίδες 5 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά | αναμονή 30 λεπτά  | Εκτέλεση 35 - 40 λεπτά   Μοσχαρίσια Κεφτεδακια φούρνου. Επαγγελματική συνταγή Εστιατόριου. Ο κεφτές (υποκοριστικό κεφτεδάκια, μέσω του τουρκ. köfte) είναι κιμάς ο οποίος έχει μετατραπεί σε μικρή μπάλα. Μερικές φορές αναμειγνύεται με ψίχουλα ψωμιού, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αυγά, βούτυρο και καρυκεύματα. Μαγειρεύονται με τηγάνισμα, ψήσιμο, βράσιμο στον ατμό και άλλους τρόπους. Μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορα είδη κρέατος. ΥΛΙΚΑ 700 gr κιμά μοσχαρίσιο 300 gr κιμά χοιρινό 3 φέτες ψωμί χθεσινό μπαγιάτικο Λίγο γάλα για το ψωμί 500 ml 1 κρεμμύδι ξερό 1 μικρή ντομάτα ώριμη χωρίς την φλούδα 2 αυγά 5κ/σ ελαιόλαδο 2κ/σ ξύδι Λευκό 2 κ/γ αλάτι   1κ/γ πιπέρι 1κ/γ ρίγανη 1κ/γ δυόσμο 1κ/γ βασιλικό 2κ/σ φρυγανιά τριμμένη 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο   Εκτέλεση συνταγής Κόβουμε τον κιμά στον χασάπη και τον περνάμε από την μηχανή 2 φορές. Σε μια ανοξείδωτη μπασινα τοποθετούμε τον κιμά και από τα δυο είδη και

Κόκκινη Σάλτσα γαρίδας πικάντικη με μπουκοβο

Εικόνα
Ένα πολύ όμορφο φαγητό σε γεύση μπορεί να σου φτιάξει όλη την διάθεση της ημέρας γιατί μην ξεχνάμε ότι όλα τα συναισθήματα ξεκινούν από το στομάχι και το έντερο! Κόκκινη Σάλτσα γαρίδας πικάντικη μπουκοβο Υλικά Για το σοτάρισμα της γαρίδας 800 gr γαρίδες φρέσκιες η κατεψυγμένες 50 ml φρέσκο ελαιόλαδο 50 gr βούτυρο 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου Αλάτι πιπέρι Ξερός βασιλικός Χυμός από 1 λεμόνι Υλικά για την σάλτσα ντομάτας 1 συσκευασία χυμό ντομάτας κύκνος 350 - 500  ml 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο 100  ml  ζεστό νερό 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική 2 φύλλα δάφνης 3 κόκκους μπαχάρι 1 κουταλακι του γλυκού τριμμένο βασιλικό 30  gr  βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Διαβάστε τον δικό μου τρόπω και τις τεχνικές που ακλουθώ έτσι ώστε να έχω ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα στην σάλτσα! Ζεσταίνω καλά ένα σκεύος ρίχνω λίγο φρέσκο ελαιόλαδο μαζί με ένα μικρό κομμάτι βούτυ

Πικάντικη κόκκινη σάλτσα γαρίδας με πιλάφι

Εικόνα
Μερίδες 3 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά | αναμονή 10  λεπτά   | Εκτέλεση 30 - λεπτά Πικάντικη κόκκινη σάλτσα γαρίδας με πιλάφι ΥΛΙΚΑ Για τσιγάρισμα γαρίδας 1 κιλό γαρίδες φρέσκιες η κατεψυγμένες μόνο η σάρκα 50 γρ ελαιόλαδο 50 γραμμάρια βούτυρο για το τσιγάρισμα Αλάτι πιπέρι Χυμός από μισό λεμόνι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ 1 συσκευασία χυμό ντομάτας κύκνος 350 - 500  ml 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο 100 ml ζεστό νερό 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική 1κουταλακι του γλυκού τριμμένο βασιλικό 30 gr βούτυρο Εκτέλεση συνταγής Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες τις πλένουμε και τις βάζουμε σε χαρτί απορροφητικό κουζίνας να στεγνώσουν πολύ καλά. Σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί και το βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες για πολύ λίγο χρόνο περίπου 2 με 3 λεπτά η κάθε πλευρά (αλατο/πιπερώνουμε) και προσθέτουμε τον χυμό από μισό λεμόνι και