Μοσχαρίσια Κεφτεδακια φούρνου. Επαγγελματική συνταγή Εστιατόριου.



 

Μερίδες 5 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά | αναμονή 30 λεπτά  | Εκτέλεση 35 - 40 λεπτά

 

Μοσχαρίσια Κεφτεδακια φούρνου. Επαγγελματική συνταγή Εστιατόριου.


Ο κεφτές (υποκοριστικό κεφτεδάκια, μέσω του τουρκ. köfte) είναι κιμάς ο οποίος έχει μετατραπεί σε μικρή μπάλα. Μερικές φορές αναμειγνύεται με ψίχουλα ψωμιού, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αυγά, βούτυρο και καρυκεύματα. Μαγειρεύονται με τηγάνισμα, ψήσιμο, βράσιμο στον ατμό και άλλους τρόπους. Μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορα είδη κρέατος.




ΥΛΙΚΑ

700 gr κιμά μοσχαρίσιο

300 gr κιμά χοιρινό

3 φέτες ψωμί χθεσινό μπαγιάτικο

Λίγο γάλα για το ψωμί 500 ml

1 κρεμμύδι ξερό

1 μικρή ντομάτα ώριμη χωρίς την φλούδα

2 αυγά

5κ/σ ελαιόλαδο

2κ/σ ξύδι Λευκό

2 κ/γ αλάτι  1κ/γ πιπέρι

1κ/γ ρίγανη

1κ/γ δυόσμο

1κ/γ βασιλικό

2κ/σ φρυγανιά τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο







 Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τον κιμά στον χασάπη και τον περνάμε από την μηχανή 2 φορές.

Σε μια ανοξείδωτη μπασινα τοποθετούμε τον κιμά και από τα δυο είδη και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με την ντομάτα.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ψωμί ψίχα το οποίο το έχουμε μουλιάσει μέσα στο γάλα και αφού το έχουμε στύψει πολύ καλά το τοποθετούμε μέσα στο μείγμα.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε πολύ καλά με τά χέρια δημιουργώντας μια ζύμη.

Όταν ενώσουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και σχηματίσουμε μια ζύμη κιμά τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο στην συντήρηση περίπου για 30 λεπτά να σφίξει λίγο η ζύμη.

Σε ένα ταψί φούρνου τετράγωνο στρώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλα και περνάμε την επιφάνια με λίγο ελαιόλαδο για να κάτσουν τα κεφτεδακια.

Βάζουμε λίγο λάδι στα δάκτυλα μας και πλάθουμε μικρά κεφτεδακια κάνοντας  κυκλικές κινήσεις να είναι όλα περίπου στο ίδιο μέγεθος και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα 190 200c περίπου για 30 – 35 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα θα τα δείτε!





Συμβουλές:

1.Τα αυγά τα ρίχνουμε στο μείγμα κιμά γιατί λειτουργούν ως  φυσικός (γαλακτωματοποιητης) και μας ενώνoyn όλα τα υλικά μαζί μέχρι και αυτά που δεν ενώνονται!

2.Μπορείτε να ψήσετε και στην αντιστάσεις θέλει λίγο περισσότερο χρόνο? Ένα ψήσετε στον αέρα είναι καλυτέρα διότι ο αέρας πάει παντού σε όλη την επιφάνεια του κεφτέ! και πρέπει να βάλετε το ταψί στην μεσαία σχάρα του φούρνου.

3.Το ψωμί που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι χθεσινό η μπαγιάτικο το οποίο θα μουλιάσετε μέσα στο γάλα αυτό θα κάνει τους κεφτέδες σας πολύ δροσερούς μέσα στο εσωτερικό τρυφερούς μαλακούς ότι πρέπει για τον ουρανίσκο μας με λίγα λόγια ιδανικούς!

 4.Για να φτιάξουμε μπιφτέκια, κεμπάπ και κεφτέδες προτείνω ο κιμάς να περαστεί δύο φορές από το μεσαίο κόσκινο, για να γίνει πιο λεπτός, μαλακός και αφράτος.

5.Ο χοιρινός κιμάς κοστίζει σαφώς λιγότερο από τον μοσχαρίσιο. Αν επιλέξετε χοιρινό κιμά, ζητήστε να αφαιρεθεί το επιδερμικό λίπος και διαλέξτε ένα κομμάτι από τη σπάλα ή το μπούτι. Το σημείο του λαιμού είναι αρκετά πιο λιπαρό και μαλακό ενώ της πανσέτας είναι πιο σκληρό και επίσης πολύ λιπαρό. Οι περισσότεροι βέβαια τον κάνουν χαρμάνι με μοσχαρίσιο κιμά σε μια αναλογία 70% μοσχαρίσιος – 30% χοιρινός κυρίως για τα κεφτεδάκια ή τα μπιφτέκια.






Συνταγή Τεχνικές Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Alexios Nikoloutsopoulos
Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης 
#Chef #PastryChef #pizzaioli
https://chefalexios.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι