Σαλάτα του καίσαρα με κοτόπουλο (Ceasar salad)
Σαλάτα του καίσαρα με κοτόπουλο (Ceasar salad)
Συνταγή αμερικανικής προέλευσης. Με μερικές τροποποιήσεις που έχω κάνει εγώ!!!
ΥΛΥΚΑ
1 συσκευασία σνίτσελ φιλέτο κοτόπουλο παναρισμενο.
5 φέτες Μπέικον
1 Μαρούλι
4-5 Κρεμμυδάκια φρέσκα
100 γραμμάρια παρμεζάνα- η γραβιέρα Νάξου η Κρήτης
1 Συσκευασία κρουτον
1 Συσκευασία κονσέρβας καλαμπόκι (θα χρειαστούμε την μισή ποσότητα)
Αλάτι
Πιπέρι (προαιρετικό υλικό)
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 Συσκευασία ντρενσινκ για κοτόπουλο
Λίγο μηλόξυδο
Εκτέλεση συνταγής.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι του φούρνου στην τελευταία σκάλα.
Τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ροδοκοκκινίζουμε προσεκτικά και από τις δυο πλευρές όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να κάτσουν τα λάδια, και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, ύστερα τα κόβουμε σε μικρά κιβάκια.
Αμέσως τοποθετούμε τις φέτες από το μπέικον μέσα στο τηγάνι και τις τσιγαρίζουμε για λίγο χρόνο και από τις δυο μεριές σβήνουμε το μάτι και τις αφήνουμε και αυτές να έρθουν και να κρυώσουν και έπειτα τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Μέχρι να κρυώσουν τα δυο υλικά μας καθαρίζουμε και κόβουμε το μαρούλι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Αφού τελειώσουμε με το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια αλατίζουμε προσθέτουμε λίγο λάδι και ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε για την συνέχεια το καλαμπόκι μας από την κονσέρβα την μισή ποσότητα και ανακατεύουμε καλά, ύστερα ρίχνουμε το μπέικον και τα κοτόπουλο και ανακατεύομαι πολύ καλά και πάλι.
Συνεχίζουμε με το ντρενσικ το οποίο βάζουμε όσο επιθυμεί ο καθένας εγώ προσωπικά βάζω λίγο παραπάνω και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.
Τοποθετούμε τα μικρά κομματάκια τυριού πάνω στην σαλάτα μας και τρίβουμε και λίγο τυρί επιπλέον!!
Καλή επιτυχία
Συνταγή
δημοσιευμένη από Chef AlexiosNikoloutsopoulos
Δείτε την συνταγή και σε βίντεο στο δικτυακό μας κανάλι
https://youtu.be/89jnDe9bhcY
Σχόλια