Κολοκυθόπιτα με έτοιμο φύλλο



Όταν θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια πάντα θυμάμαι την Γιαγιά μου η οποία μας έφτιαχνε πολύ νόστιμες ελληνικές πίτες.

η Γιαγιά ξυπνούσε πολύ πρωί να ετοιμάσει την πίτα τα υλικά και να φτιάξει την φωτιά από τα κούτσουρα στον μεγάλο ξύλο φούρνο που είχε φτιάξει η ίδια.

Πολύ ψημένη γυναίκα είχε κοντά στον φούρνο όλα τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά μια και είχαμε αρκετά κτήματα με πολλά προϊόντα.
Την συνταγή αυτή φτιάχνω και εγώ μέχρι σήμερα.







Κολοκυθόπιτα με έτοιμο φύλλο.
Μπορείτε να φτιάξετε και δικό σας φύλλο σπιτικό, θέλει όμως υπομονή έβαλα έτοιμο για να είναι προσιτό σε όσους δεν ξέρουν να ανοίγουν φύλλο. 


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια
2 καρότα τριμμένα (προαιρετικό)
Μισό κιλό φέτα
3 αυγά
λίγη τριμμένη φρυγανιά
λίγο τριμμένο τυρί Ρεγκατο
αλάτι- πιπέρι
Μια συσκευασία έτοιμο φύλλο
λίγο δυόσμο
λίγο μαϊντανό
1 φλιτζάνι λάδι
Λίγο νερό






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γέμιση.


Πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χονδρό τρίφτη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 1 με 2 ώρες.
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά! Τα κολοκύθια το τυρί την φέτα και το τριμμένο Ρεγκατο το μαϊντανό το δυόσμο τι φρυγανιά και το πιπέρι μαζί και τα αυγά. *2 καρότα τριμμένα (προαιρετικό)
Σε ένα ανοξείδωτο ταψί αφού τα αλείψουμε με το ελαιόλαδο στρώνεται τα πρώτα 4 φύλλα αλείφοντας στα με αρκετό ελαιόλαδο.
Αδειάζεται πάνω στα φύλλα την μισή γέμιση στρώνετε ακόμα δυο φύλλα αλείφοντας και αυτά με ελαιόλαδο κι αδειάζετε την υπόλοιπη γέμιση.
Σκεπάζετε με ένα φύλλο γυρίζετε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν γύρω γύρω και τις βρέχετε με λίγο νερό ρίχνετε από επάνω λίγο ελαιόλαδο και ραντίζετε με λίγο νερό.

Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω στους 180 - 200 βαθμούς έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια. 

Kαλή επιτυχία. 
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef AlexiosNikoloutsopoulos

Eκτέλεση (Τεχνικές συνταγής)

Αλέξιος Nικολουτσόπουλος

Chef. (Pastry Chef.)

https://chefalexios.blogspot.com/




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι