Νόστιμη πρασόπιτα με φύλλο κρούστας






  


Λαχταριστή   Πρασόπιτα  μόλις την έβγαλα από τον φούρνο

Αν και δεν αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή, το πράσο θα πρέπει να κατέχει σημαντική θέση στην κουζίνα μας και στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
Το πράσο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Είναι ψηλό και λεπτό φυτό, με μακρύ κυλινδρικό στέλεχος που αποτελείται από επικαλυπτόμενα φύλλα. Έχει γλυκιά και ήπια γεύση, λιγότερο πικάντικη από το κρεμμύδι και προέρχεται από την Ασία και τη Μεσόγειο.
Το πράσο αποτελείται από νερό σε ποσοστό 90% και είναι σημαντικό στοιχείο μιας υγιούς διατροφής, καθώς περιέχει πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία.




Νόστιμη Πρασόπιτα με φύλλο κρούστας.

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πράσα
2 ματσάκια χλωρά κρεμμύδια
3 ξερά κρεμμύδια
Μισό κιλό φέτα
4-5 φρυγανιές
2 αυγά
Πιπέρι
Έτοιμο φίλο χωριάτικο η κρούστας
Ελαιόλαδο
Λίγο νερό

ΕΚΤΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο  καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια  μαζί και τα ξερά κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε μέχρι να μείνει με το λάδι.
Ύστερα αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σπάμε σε μικρά κομμάτια τις φρυγανιές ΚΑΙ τρίβουμε την φέτα σε μικρά κομματάκια στην συνέχεια ρίχνουμε την φέτα και την φρυγανιά μέσα στην κατσαρόλα με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά την φρυγανιά την ρίχνουμε για να τραβήξει λίγο τα υγρά και να δέσει η γέμιση.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα στο μείγμα τα 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά  λαδώνουμε καλά ένα ανοξείδωτο στρογγυλό ταψί και ανοίγουμε την συσκευασία με το φύλλο.
Λαδώνουμε και τα φύλλα λίγο και τοποθετούμε τα πρώτα  4 μέσα στο ταψί και μετά βάζουμε την μισή γέμιση από την κατσαρόλα και την στρώνουμε καλά να πάει παντού.
Κλείνουμε τα φύλλα προς τα μέσα στο ταψί και τοποθετούμε από επάνω τα υπόλοιπα 2 φύλλα λαδώνοντας στα πάντα, ξαναβάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα στο τέλος κλείνουμε τα φύλλα προς τα μέσα στο ταψί τα λαδώνουμε από επάνω και τα καταβρέχουμε ελαφρώς και το αφήνουμε λίγο να κάτσει ύστερα με ένα καλό μαχαίρι του κάνουμε λουρίδες Ίσιας απόστασης και διαμέτρου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 15 λεπτά αντίσταση στο πάνω κάτω στους 200 βαθμούς για 1 Ωρα.



Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef AlexiosNikoloutsopoulos








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι