FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Μοσχάρι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι και σαλάτα λαχανικών




Μοσχάρι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι και σαλάτα λαχανικών.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μέτρια κομμάτια (ελιά η ποντικη)
200
ml ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί ( λευκό η ροζέ)
4 ντομάτες ώριμες ( τον χυμό τους)
1 κ/σ πελτέ (προαιρετικό)
1 κ/γ ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
Λίγο μπαχάρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικό)
350
ml νερό ζεστό η ζωμό κρέατος
1 συσκευασία κοφτό μακαρονάκι
1 συσκευασία σαλάτα λαχανικών.


Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι τα κουζίνας στο δυνατό.
Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια από το μοσχάρι και τα θωρακίζουμε καλά και από τις δυο μεριές ,για καλυτέρα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε μια λαβίδα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις 2 σκελίδες σκόρδου και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις είναι έτοιμα τα κρεμμύδια και το σκόρδο σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει με το λάδι.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το χυμό από τις ντομάτες και αν θέλουμε να ενισχύσουμε το χρώμα και την γεύση προσθέτουμε και 1 κ/σ πελτέ.
Μόλις το φαγητό μας αρχίσει να παίρνει μερικές βράσεις ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το ζεστό νερό η τον ζωμό μέχρι να καλυφτούν καλά τα κομμάτια κρέας από το υγρό μας. (προσοχή στο αλάτι διότι ο ζωμός έχει και αυτός αλάτι.)
Κατεβάζουμε την φωτιά στην μέση και σιγοβράζουμε για μιάμιση ( 1.30) ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο πάνω με σβηστό μάτι για να πήξει η σάλτσα.
Δεν συστήνω χύτρα ταχύτητας διότι το φαγητό χάνει τα συστατικά του και την νοστιμιά του, άσε που δεν μπορούμε να το ελέγξουμε κατά τον βρασμό.



Ζυμαρικό και σαλάτα λαχανικών.
Βράζουμε το ζυμαρικό σύμφωνα με τις οδηγείς και τον χρόνο που αναγράφετε και στις 2 συσκευασίες και τσιγαρίζουμε το κοφτό μακαρονάκι με φρέσκο βούτυρο.

Καλή επιτυχία.
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef AlexiosNikoloutsopoulos




Δεν υπάρχουν σχόλια: