Limoncello (Λιμοντσέλλο)





  Limoncello (Λιμοντσέλλο) 
  
 Για όσους δεν ξέρουν το Limoncello (Λιμοντσέλλο), πρόκειται για ένα  χωνευτικό λικέρ, Ιταλικής προέλευσης, φτιαγμένο από φλούδες λεμονιού.

 Υλικά. 
 10-12 λεμόνια.
 1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο η βότκα καλής ποιότητας.
 1,5 λίτρο νερό.
 800 γρα ζάχαρη.

   Εκτέλεση.
 Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα και την βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο η πλαστικό βάζο. Περιχύνουμε με το αλκοόλ και σφραγίζουμε. Αφήνουμε να μείνει από 3 έως 4 εβδομάδες  Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραίο γίνεται. 

 Εγώ θα το αφήσω για 40 ημέρες.  
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5’. Αφήνουμε να κρυώσει.  
 Σε φίλτρα από γαλλικό καφέ σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 15 ημέρες να ωριμάσει. 

 Ισομοιράζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι