FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Limoncello (Λιμοντσέλλο)





  Limoncello (Λιμοντσέλλο) 
  
 Για όσους δεν ξέρουν το Limoncello (Λιμοντσέλλο), πρόκειται για ένα  χωνευτικό λικέρ, Ιταλικής προέλευσης, φτιαγμένο από φλούδες λεμονιού.

 Υλικά. 
 10-12 λεμόνια.
 1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο η βότκα καλής ποιότητας.
 1,5 λίτρο νερό.
 800 γρα ζάχαρη.

   Εκτέλεση.
 Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα και την βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο η πλαστικό βάζο. Περιχύνουμε με το αλκοόλ και σφραγίζουμε. Αφήνουμε να μείνει από 3 έως 4 εβδομάδες  Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραίο γίνεται. 

 Εγώ θα το αφήσω για 40 ημέρες.  
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5’. Αφήνουμε να κρυώσει.  
 Σε φίλτρα από γαλλικό καφέ σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 15 ημέρες να ωριμάσει. 

 Ισομοιράζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: