ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ




Μοσχαρίσιο κρέας 

Αποτελεί τη βασικότερη πηγή σιδήρου με την καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα. Αυτό σημαίνει πως ο σίδηρος που προσλαμβάνεται από το κόκκινο κρέας απορροφάται καλύτερα από το σίδηρο που βρίσκεται στις φυτικές τροφές. 
Μπιφτέκια με κιμά από μοσχάρι
Τα καλύτερα κομμάτια του μοσχαριού για κιμά σε αυτήν την περίπτωση είναι τα καπάκι, λάπα, σπάλα ή ελιά.

Μπιφτέκια στην σχάρα στα κάρβουνα, μαζί με σαλάτα εποχής και συνοδευτικό μακαρονάκι κοφτό με λίγο τυρί κασέρι τριμμένο!!!!


η με ένα πιάτο άγρια χόρτα βουνού πασπαλισμένα με φρέσκο ελαιόλαδο και λεμόνι!!!!

Είμαι πάντα κλασικός στο μαγείρεμα και ειδικά αυτές τις εποχές της κρίσης δεν είναι να κάνουμε πειράματα!!! 
Φαγητά δοκιμασμένα, όχι ιδιαίτερα μεγάλο το κόστος ,και συγκεκριμένα για να χορτάσουν όλοι στην οικογένεια με γεύση σταθερής αξίας.





ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ ποσότητα για 4 άτομα

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
3 ξερά κρεμμύδια
3 αυγά ( τα αυγά μην τα παρεξηγείτε για χοληστερίνη) διαβάστε η ρωτήστε διατροφολόγο- Ιατρό
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα τριμμένη
Λίγο ψίχα ψωμιού χθεσινής ημέρας
5 φρυγανιές τριμμένες 
1 κ/Σ ξύδι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
100ml γάλα φρέσκο
Μερικά φυλλαράκια δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (γλυκό)





Εκτέλεση συνταγής
Πως φτιάχνουμε τα μπιφτέκια μας :
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 60 λεπτά να σφίξει λίγο το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε μπιφτέκια.

Σε ταψί βάζουμε αντί Κολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45 περίπου λεπτά .

Συμβουλές για το ψήσιμο στα κάρβουνα
Ξεκινήσετε με μια ζεστή σχάρα, να την ξύσετε με μια συρμάτινη βούρτσα και να τη σκουπίσετε με ένα λαδωμένο χαρτί. Έχετε υπόψη ότι είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε μια σχάρα όταν είναι ακόμα ζεστή.

Το λίπος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για ένα ζουμερό αποτέλεσμα στα μπιφτέκια σας. Μην το αγνοείτε και μην το αποφεύγετε.

Φροντίστε να τοποθετήσετε τα μπιφτέκια σας επάνω στο πιο καυτό σημείο της σχάρας, αλλά σε καμιά περίπτωση μην το σκεπάσετε.
Θα βοηθήσει, επίσης, αν τα γυρίσουμε με σπάτουλα και όχι με λαβίδα.
Tα λαδώνουμε πριν τα βάλουμε στη σχάρα, και αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα φάμε. Έτσι αναδεικνύεται καλύτερα όλη τους η νοστιμιά.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι