FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

ΕΥΚΟΛΕΣ ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ




ΕΥΚΟΛΕΣ ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Χοιρινές μπριζόλες παίρνουμε από το λαιμό και από τη ράχη του χοιρινού. Το τετράγωνο κομμάτι της ράχης ονομάζεται καρέ και από εκεί παίρνουμε τις σπαλομπριζόλες και τις μπριζόλες από τα πλευρά, ενώ από το μέρος πάνω από το μπούτι του ζώου παίρνουμε τις κόντρα.
Η λέξη μαρινάδα προέρχεται από την λατινική λέξη marinara που σημαίνει αυτό που προέρχεται από τη θάλασσα ή αυτό που αντέχει στα μεγάλης διάρκειας θαλασσινά ταξίδια.
Αποφασίσατε να μαγειρέψετε κρέας, αλλά θέλετε να του δώσετε μια διαφορετική νότα; Διαλέξτε την καλύτερη μαρινάδα και δημιουργήστε ένα άκρως γευστικό πιάτο.

ΥΛΙΚΑ
3-4 χοιρινές μπριζόλες επιλογή  (Σπάλομπριζόλες)
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
ρίγανη
1 λεμόνι το χυμό
1 κ/σ μουστάρδα
1κ/σ μέλι

Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις μπριζόλες τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κάνουμε μερικές εγκοπές με κοφτερό μαχαίρι, στο σημείο που υπάρχει το λίπος της μπριζόλας, έτσι ώστε να μην μαζέψουν στο ψήσιμο. 
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μουλτι κι τα κτυπάμε ελαφρώς βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τις μπριζόλες και τις περιχύνουμε με την μαριναδα  με τα χέρια μας απλώνουμε την μαριναδα να πάει σε όλα τα σημεία του κρέατος.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα 3 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200βαθμους και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο πάνω κάτω για 1 ώρα περίπου γυρίζοντας εναλλάξ και τις δυο πλευρές.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos



Δεν υπάρχουν σχόλια: