FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΑΣΜΟ






Μια αχνιστή μακαρονάδα είναι ίσως το πιο λαχταριστό πολυπιάτο που μπορεί να βγει από μια κουζίνα. Και όπως οτιδήποτε συμβαίνει στην κουζίνα, έχει κι αυτή τα μυστικά και τις ιδιαιτερότητές της.

Μερικές συμβουλές για τα μακαρόνια για τον χρόνο και τον βρασμό!!! επειδή πολλά λέγονται!!!! δεν το παίζω ειδικός απλά μετά από πολλές δοκιμές έχω καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα!!!

1-Για να βράσουμε ζυμαρικά σίγουρα πάντα θα φροντίζουμε να έχουμε μεγάλη κατσαρόλα που να χωρεί πολύ νερό μέχρι και 5 λίτρα!!

2-Όταν το νερό έρθει στο σημείο βρασμού μην τσιγκουνεύεστε το αλάτι το σίγουρο είναι 2 κουταλιές της σούπας αλάτι!!

3-ο χρόνος βρασμού αναγράφεται στην συσκευασία αναλόγως το ζυμαρικό στα κανονικά μακαρόνια για μένα ο χρόνος βρασμού είναι τα 12 λεπτά!!!

4-Επίσης δεν χρειάζεται να ρίξετε μέσα λίγο λάδι για να μην κολλήσουν!! αυτό για μένα είναι μύθος!! αυτό που χρειάζεται ειδικά στην αρχή είναι πολύ συχνό ανακάτεμα με ανοικτή την κατσαρόλα πάντα !!!

5-Πάντα κρατάμε λίγο νερό βρασμένο από τα μακαρόνια και το ρίχνουμε μαζί με αυτά στην σάλτσα που έχουμε φτιάξει σε ένα βαθύ τηγάνι για να σιγοβράσουν λίγο όλα μαζί !αυτό βοηθά πολύ στο να δέσει η σάλτσα και να δώσει μια άλλη πινελιά και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!! 

6- ένα μυστικό το οποίο το κάνουν πολλές παλιές μαγείρισσες όταν φτάσουμε στο χρόνο που έχουμε βάλει για να βράσουν τα μακαρόνια μόλις κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 1 λίτρο κρύο νερό από την βρύση και ανακατεύουμε λίγο αυτό κάνει τα μακαρόνια να δέσουν και να γίνουν ποιο ωραία στη υφή!!!

7- Μην ξεπλένεται τα μακαρόνια. Όχι μόνο είναι κάτι τελείως περιττό αλλά όταν το κάνετε ουσιαστικά απομακρύνετε και το άμυλο το οποίο και χρειάζεται στη διατροφή μας αλλά και βοηθάει να “κολλήσει” καλύτερα η σάλτσα στα ζυμαρικά. Πέραν όλων αυτών βέβαια, όταν ξεπλένεται τα ζυμαρικά του στερείτε την υπέροχη γεύση τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια: